Genel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Yardım Üzerine Yardım! Kesenin Ağzı Açıldı; Başvuru Yapan Herkese Aylık 1.298 TL Verilecek! Başvurular…

Her geçen gün artan enflasyon karşısında vatandaşın ezilmesini engellemek ve maddi olarak her kesimdeki vatandaşın toplumdan eşit bir şekilde yararlanabilmesi için fırsat eşitliğini destekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her geçen gün yardımlarını artırıyor. Bu kapsamda 2022 yılında destek ödemelerine yeni ödemeler katmış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyacı olan vatandaşın her an yanında oluyor.

Sosyal desteğe ihtiyacı olan vatandaşların hem maddi hem de manevi olarak yanında olmaya devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılında barınmadan gıdaya; işe yönlendirmelerden ÖTV indirimlerine kadar pek çok destek ile toplumun her kesimini desteklemeyi sürdürüyor. Bilhassa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği ve az bilinen engelli aylığı, işe yönlendirme ve işe başlama yardımları bu sene verilmeye devam ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Engellilere Desteğe Sürüyor

Engellilere yönelik verilen desteklerinden en bilindiği aylık maaş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2022 yılı için 1.417,80 TL) az olan engelli bireylere, engellilik oranı yüzde 40 ve üstü olması halinde maaş bağlıyor. Bu maaş kapsamında 18 yaş üstü engelli olma şartı arayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engeli yüzde 40 ile yüzde 69 arasında bulunan bireylere 865,76 TL; engeli yüzde 70 ve üzerinde olan bireylere ise 1.298,63 TL engelli maaşı ödemesi yapılıyor. Haziran ayına kadar bu tutarları ödeyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, haziran ayında 6 aylık enflasyon doğrultusunda bu maaşlara zam yapmayı planlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan İki Yeni Yardım Daha

İşe yönlendirme ve başlama adı altında iki ayrı yardım daha gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelere herhangi bir başvuru şartı aramaksızın bu destekleri sunuyor. Bu hanelerde yaşayan 18-55 yaş arasında olup da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendiren herkese bu desteği sunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir yıl içinde azami 3 defa olmak şartıyla aylık net asgari ücretin en fazla yüzde 10’una kadar yardım verebiliyor.

İlgili Makaleler