Gündem

Emeklilerin Yüzünü Güldürecek Müjde Geldi; PTT’ye Uğrayan Her Emekliye Anında 80 Bin TL Kredi Verilecek! Üstelik…

Emeklilerin emekli maaşının asgari ücretin de altında kalması nedeniyle sık sık yaşadığı ekonomik sorunlar, banka kredilerinden daha sık yararlanmalarına neden oluyor. Bu kapsamda emeklilere yönelik çeşitli kredi paketleri sağlayan bankalar, onların gelir seviyesine makul bir faiz oranı ile emeklileri sık sık destekliyor. Bu bankalar arasındaki yerini alan PTT ise, emekliler için Aktifbank ile iş birliğine gidiyor.

Bir banka olmamasına rağmen bankacılık hizmetlerini her geçen gün artıran PTT, sık sık emeklilere özel avantajlı hizmetler sunduğu kampanyaları için Aktifbank için iş birliği gerçekleştiriyor. Bu kez maaşını kendi kurumu üzerinden alan emeklilere özel faiz oranı ile kredi sağlamak isteyen PTT, Aktifbank ve SMS kanalı üzerinden başvuruları kabul ediyor.

PTT ve Aktifbank İş Birliği Emekliye Yarıyor

Her dönem emeklilere özel hizmetleri ile öne çıkan kurumlardan biri olan PTT, bu kez emeklilere krediler sağlayabilmek adına Aktifbank ile iş birliğine gidiyor. Uygun faiz ile emeklilere özel krediler sunan PTT, Aktifbank üzerinden sunduğu kredilerinin faiz oranını yüzde 2,49 olarak belirlemiş bulunuyor. Üst limit olarak ihtiyaç kredisinin sınırını 80 bin TL olarak belirlemiş olan PTT, vade süresini ise, tutara göre değişmekle birlikte 36 aya kadar uzatıyor. Bu kapsamda PTT’den kullanılacak olan emeklilere özel 20.000 TL ihtiyaç kredisinin aylık taksitleri ise, en uzun vadede sadece 914,44 TL oluyor. Öte yandan PTT’nin emekli kredisinden 105 TL kredi tahsis ücreti de alınıyor.

PTT Emekli Kredisi Başvuruları

Emekli müşterileri için Aktifbank ile iş birliğine gitmiş olan PTT, emeklilere özel olarak sunduğu kredilerinin başvurularını farklı yollar ile alıyor. Bu bağlamda emeklilerin başvurularını hem kendi şubeleri hem de Aktifbank şubeleri üzerinden alan PTT, aynı zamanda dijital çağı kredilerine uydurmuş ve başvuruları SMS ile de kabul etmeye başlamış bulunuyor. PTT’nin emekli kredilerine kısa mesaj ile başvuru yapmak isteyen vatandaşların yapması gereken tek şey ise; PTT yazıp, bir boşluk bırakıp, T.C. kimlik numarasını yazıp 3050’ye SMS göndermesi gerekiyor. Kısa bir onay süreci ardından krediyi sağlayan PTT, onaylanan tutarı müşterisinin hesabına aktarıyor.

İlgili Makaleler