Gündem

İslam Memiş Uyardı! Altın Fiyatları Sene Sonunda 1450 Lira Olacak!

Son günlerdeki gelişmeler sonrasında dolar fiyatları ile birlikte altın fiyatlarında da yukarı yönlü bir hareket meydana gelmişti. FED’in faiz kararı açıklaması ardından da TUİK’in enflasyon oranı açıklamalarının bunda oldukça yüksek bir etkisi olmuştu. Bu gelişmelerin ardından finans uzmanı İslam Memiş uyarı niteliğinde açıklamalarda bulundu.

FED ve TUİK Açıklamaları Etkili Oldu

Dolar ve altın fiyatlarında geçtiğimiz hafta oldukça hareketli günler yaşandı. Tüm dünya gözünü FED’in para politikası için alacağı karar çevirmişti. 22 yıl sonra ilk kez faizler 50 baz puan artırıldı ve Başkan Powel diğer iki toplandı için 50 baz puan artışın yapılabileceği sinyalini verdi. 75 baz puanlık artışın ise gündemde olmadığını söyledi.

Dolar ve altın fiyatları için bir diğer kritik gelişme ise ülkemizde yaşandı. TUİK nisan ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre enflasyon oranı yüzde 70 seviyesine yaklaştı.

Bu gelişmelerin ardında Euro/TL paritesinde yüzde 1,07, dolar/TL paritesinde ise yüzde 0,59 yükseliş meydana geldi. Dolar ve Euro’daki artış aynı şekilde altında da meydana geldi. 24 ayar gram altın fiyatı yüzde 1,41 artış gösterdi ve 923 lira seviyesine geldi.

Altın Fiyatları Yükselmeye Devam Edecek

Piyasalarda yaşanan bu gelişmelerin ardından yatırımcılar uzman isimlerin yorumlarına kulak kesildi. En çarpıcı açıklamalardan biri Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Yaptığı isabetli yorumlarla yatırımcıların en çok dinlediği isimlerden biri olan İslam Memiş altın ve döviz kurları hakkında yorumlarda bulundu.

Altın almak için son zamanlar olduğunu söyleyen İslam Memiş, ilerleyen dönemlerde fiyatların artacağını öngörüyor. Temmuz ve hazirandan aylarında 1200 Lira, sene sonuna doğru ise 1450 Lira seviyelerinden alıcı bulmasını bekliyor.

kamuilanları.com yatırım tavsiyesi vermez.

İlgili Makaleler