Gündem

Beklenen Davada Gelişmeler Yaşandı! Pitbull Cinsi Köpek Silah Olarak Sayıldı!

Başkent Ankara’da yaşanan olayda pitbull cinsi köpek köpek dört kişiyi yaraladı, köpeğin sahibi Umut Batuhan Y. olaydan önce köpeğinin tasmasını çıkarması sebebiyle olası kastla silahla yarama suçu ile tutuklandı. Savcılık tarafından yollanan tutuklama hakkındaki talep yazısında tasması çıkarılmış haldeki pitbull cinsi köpeğin silah olarak sayılması gerektiği yer almıştı.

4 Kişi Yaralandı

Söz konusu olay 3 Mayıs tarihinde başkent Ankara’da meydana geldi. Oran Sitesine ikamet ettiği adrese gelen şüpheli önce arabasını sitedeki otoparka park etti. Aracından siyah renkli pitbull cinsi köpek ile birlikte inen şahıs manyetik alandan geçti. Asansör ile bahçe katına geçti ve burada köpeğin tasmasını çıkardı. Köpeği bahçede bırakan Umut Batuhan Y. apartmana girdi. Bu sırada ikisi çocuk olan 4 kişilik bir aile aparmandan çıktı. Köpeğin üstlerine geldiğini gören kadın çocuklarına zarar gelmesinden endişe ederek köpeği uzaklaştırmaya çalıştı. Bu esnada yere düşen kadın çevredekilerin yardımı ile kurtarılabildi. Kadın ve çocukları aparman girişine sığınırken, olaya müdahale etmeye çalışan 3 kişi elleri bacakları ve yüzlerinden yaralandı.

Savcılık Tutuklama Talep Etti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli Umut Batuhan Y.’nin ifadesi alındı. Verdiği ifadeye göre, şüpheli, köpeğin kendisine ait olmadığını söylerken, köpeğin yasaklı ırklardan biri olduğunu ve saldırgan olduğunu bilmediğini verdiği ifadeye ekledi. Arabasıyla seyir halindeyken yol üstünde köpeği bulduğunu söyleten şüpheli, başı boş kalmaması için arabasına aldığını daha sonra da sitenin bahçesinde serbest bıraktığını ifade etti. Şüpheli şahıs ifadesinin alınmasının ardından savcılık tarafından tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Savcılık tarafından gönderilen tutuklama talep yazısında park, site ve bahçelerin insanların güvende olması gereken alanlar olduğunun altını çizdi. Ayrıca bu cins köpeklerin yasaklı cins olduğunu ve barındırmanın yasak olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler