EkonomiGündem

TBMM’den flaş gelişme! Az önce duyuruldu: Çalışanlara bayramlarda 2.125 TL bayram ikramiyesi

Ülkemizde yaşanan ekonomik zorluklardan kaynaklı olarak birçok vatandaş tarafından geçim zorluğu çekiliyor. Geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretli vatandaşlara az önce güzel bir haber verildi. Çalışanlara da bayramlarda ikramiye verilmesi için TBMM’ye bir teklif sunuldu. Bu teklif ile asgari ücretli çalışanlara 2.125 TL ikramiye verilmesi istendi.

2.125 TL İKRAMİYE TEKLİFİ VERİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna çok önemli bir düzenleme sunuldu. Bu düzenleme doğrultusunda asgari ücretli çalışanlara ikramiye önerisi sunuldu. Bu düzenleme doğrultusunda Kurban Bayramı’nda asgari ücrete, asgari ücretin yarı tutarı yani 2 bin 125 TL kadar bayram ikramiyesi verilmesi istenirken bu teklifin kamuoyu ile paylaşılması sonucunda milyonlarca kişi heyecanla beklemeye başladı.

TBMM’YE SUNULDU

Bu teklif ile milyonlarca vatandaş tarafından nefesler tutulurken yasa tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Teklif hakkında yapılan açıklamada ise çalışanlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret net tutarının yarısı kadar bayram ikramiyesi verilmesi istendiği belirtildi. Tüm bunların yanı sıra TBMM’ye sunulan teklifin gerekçesi de şu şekilde aktarıldı:

TEKLİFİN GEREKÇESİ

“5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 18. ek maddesinin 1. fıkrasına göre: ‘Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1100’er TL tutarındaki bayram ikramiyesi ödenir’ denilmektedir.”

İlgili Makaleler