Gündem

Su Sayaçları Artık Uzaktan Okunacak! İBB Pilot Bölgelerde Uygulamaya Başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, su sayaçlarının yeni teknoloji ile uzaktan okumaya başlayacak. İBB tarafından yapılan bilgilendirmeye göre haziran ayından itibaren başlanacak uygulama pilot olarak Esenler ve Beykoz bölgelerinde uygulanacak.

Fiziksel Okuma Dönemi Sona Eriyor

İBB su sayaçlarının uzaktan okunacağı son teknoloji uygulamanın haziran ayı itibarı ile başlayacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre su sayaçlarındaki verilerin kablosuz haberleşme yöntemiyle okunacağı ve pilot bölgelerde uygulanacağı bilgisi verildi.

İBB tarafından yapılan açıklamalara göre, yeni uygulama ile fiziksel okumada meydana gelen sorunlar ortadan kalkacak ve su sayaçlarında başlanan bu uygulama ilerleyen dönemlerde doğal gaz sayaçları için de kullanılmaya başlanacak.

Esenler ve Beykoz Pilot Bölge Olacak

İBB’nin hizmete sunduğu bu yeni uygulama şimdilik pilot bölgelerde uygulanacak. Yapılan açıklamaya göre Esenler bölgesinde 2 bin 124, Beykoz bölgesinde ise 1500 konutta haziran ayı itibarı ile uygulanmaya başlanacak. Personel ve maliyetler bakımından tasarruf sağlanması beklenirken, verimliliğin de artacağı bilgisi paylaşıldı.

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu başlanacak yeni uygulama ile ilgili fikirlerini paylaştı. Bu uygulama ile akıllı sayaç altyapısı oluşturacaklarını söyleyen Mermutlu, gelişen teknolojiyi hizmetlere entegre etme ilkesi ile hareket ettiklerini ifade etti.

İstanbul Genelinde Uygulanması Hedefleniyor

2022 yılı itibarı ile 20 bin akıllı sayacın faal olmasını beklediklerini söyleten Mermutlu, artık konutlara gitmeden okuma işlemlerinin her ay uzaktan yapılacağını söyledi. Açma- kapama işlemlerinin de uzaktan yapılacağı bilgisini paylaşan Mermutlu, yeni teknolojinin hem veri analizi konusunda avantajlar sağlayacağını hem de maliyet ve verimlilik konusunda ciddi bir fayda sağlayacağını söyledi. Uygulamada beklenen verimin sağlanması halinde tüm İstanbul için uygulamayı kullanmayı hedefledikleri bilgisi paylaşıldı.

İlgili Makaleler