Ekonomi

Hem Öğrencilerin Hem De Velilerin İmdadına Kamu Bankaları Yetişti! Anında 100 Bin TL Eğitim Kredisi Verilecek! Başvuru İçin Son Gün…

Kamu bankalarının vatandaşlara sunduğu en önemli hizmetlerden biri de pandemi gibi zor zamanlarda vatandaşların imdadına hibe ve uygun faizli krediler ile yetişmiş olması oluyor. Bu uygun faizli kredilerini 2022 yılında da vermeye devam eden kamu bankaları olan Halkbank ve Ziraat Bankası bu kez vatandaşların eğitim masraflarını hafifletmek için düğmeye basıyor.

Dönem dönem devlet faiz destekli krediler de sunan kamu bankaları, en ihtiyaç olduğu dönemde vatandaşlara uygun faiz ve esnek ödeme planları ile desteğini sunuyor. Halkbank ve Ziraat Bankası isimli kamu bankalarının yeni destek alanı ise eğitim kredileri oluyor. Özellikle pandemiden bu yana artan eğitim masraflarına desek olabilmek adına düğmeye basmış olan kamu bankaları, bu kredi paketinin şartlarını da açıklamış bulunuyor.

Halkbank’tan Düşük Faizli Eğitim Kredisi

Çocukların eğitimi için hiçbir ertelemeyi kabul etmeyen Halkbank, düşük faizli kredi paketleri ile eğitim masraflarını üstleniyor. Bu kapsamda; yüzde 1,63’ten eğitim kredilerini başlatan Halkbank, hem kredi tahsisli hem de kredi tahsis ücretsiz kredi kullanım seçeneği sunuyor. Halkbank’tan gerçekleştirilen açıklamada ise; “0-50.000 TL’ye kadar kredinizi 36 ay vade, 50.001-100.000 TL kredinizi 24 ay vadede ve 525,00 TL tahsis ücreti ödeyerek, %1,63 faiz oranı ile alabilirsiniz. Ya da dilerseniz, aynı tutarı tahsis ücreti ödemeden, 24 ve 36 ay vade ile %1,68 faiz oranıyla da alabilirsiniz” ifadeleri yer alıyor. Bu bağlamda Halkbank, 36 aya varan vade ve yüzde 1,63’ten başlayan faiz oranları ile eğitim masraflarına kredi sağlıyor. Öte yandan Halkbank’tan çekilecek olan 50 bin TL tutarındaki 36 ay vadelik bir eğitim kredisinin aylık ödemeleri ise 1.947,81 TL oluyor.

Ziraat Bankası’ndan Uzun Vadeli Eğitim Kredisi

Eğitim kredisi sağlayan bankalardan biri olan Ziraat Bankası, kurs masraflarından özel okul taksitlerine kadar ödenemeyen her eğitim masrafı için özel krediler sağlıyor. Eğitim kredilerini şahsi veya maddi teminat almak kaydıyla veren Ziraat Bankası, bu kredi paketinin faiz oranlarını yüzde 1,89’dan başlatıyor. Bu kapsamda 36 aya varan vade seçenekleri de sunan Ziraat Bankası’ndan çekilecek olan 50 bin TL değerinde bir eğitim kredisinin taksit tutarı ise, 2.047,06 TL olarak hesaplanıyor.

 

İlgili Makaleler