Gündem

Ford, Yeni Otomotiv Sanayisine 2 Milyar Euro Birden Yatırdı! Üretim Ford Otosan Kocaeli’nde Gerçekleşecek! İşte Ford E-Transit Custom’dan İlk Görüntüler…

Bir süredir büyük bir ilgi ile beklenen Ford E-Transit’in ardından şimdi de iki yıl içerisinde yollardaki yerini alacak olan E-Transit Custom ilgilileri için tanıtıldı. Avrupa’nın bir tonluk ticari araç segmentinde rekabet edecek araçlardan biri olan E-Transit Custom modelinin 2 milyar Euro’luk tutarındaki bir yatırım ile Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları’nda üretileceği öğrenildi. Öte yandan Ford E-Transit Custom’ın menzili ve diğer özellikleri kendisine tüm otomobil severleri hayran bıraktı.

2023 yılının ilk yarısından itibaren ‘Yeni Nesil Transit Custom’ ailesinin dizel ve şarj edilebilir, hibrit elektrikli PHEV (Plug-In Hybrid) versiyonları ile otomobil severlerin karşısına çıkmaya başlayan Ford’da hazırlık süreçleri de hızlandırıldı. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep, Ford e-Dünyası ile ilgili bilgi verdi.

Ford, Elektrikli Araç Filosu İle Yeni Dönemin Kapılarını Araladı

Bir süredir otomobil severlerin büyük bir heves ile beklediği Ford’un yeni elektrikli araçları tanıtımından hemen sonra sektörde farklılık yaratacağı pek çok konuda iddiasını da ortaya koydu. Konuyla ilgili Ford Transit ile ilgili “Avrupa’nın en çok satan ticari aracı” diyen Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep, Ford Transit’in elektrikli versiyonu ile ilgili konuştu. Hans Schep’in konuyla ilgili açıklamalarında; “E-Transit Custom, Avrupa’daki ticari araç operasyonlarımızın bir dönüm noktası ve Ford Pro hedeflerimizi gerçekleştirme yolculuğumuzda son derece önemli bir adımı temsil ediyor. Avrupa’nın en çok satan ticari aracı tam elektrikli bir versiyon kazanırken, Ford Pro’nun tek noktadan üretkenliği artıran hizmetleriyle destekleniyor” ifadeleri yer aldı.

Ford’un Tam Elektrikli Araçları Eşsiz Bir Hıza Sahip

Tam elektrikli bir şekilde hareketi sağlayabilecek olan E-Transit Custom, şimdiden çok ses getiren özellikler ile piyasadaki yerini almayı başardı. Tüm otomobil severlerin dikkatini üzerine çeken tam elektrikli E-Transit Custom aracının 380 kilometre menzil sunmasının yanı sıra ProPower Onboard teknolojisi ile gerektiğinde aydınlatma ve elektrikli cihazlar için dışa aktarılabilir güç seçeneği ile otomobil tutkunlarına sunulacağı öğrenildi. Öte yandan gelecek yıllardaki çalışmalarına dair de önemli açıklamalarda bulunan Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep, 2024 yılına kadar Transit Custom ve Transit Courier ile Tourneo Custom ve Tourneo Courier modellerinin de daha güçlü ve elektrikli versiyonları ile otomobil tutkunlarını buluşturacaklarını açıkladı.

İlgili Makaleler