Gündem

Giresun’da Su Zehirlenmesi! 214 Kişi Hastanelik Oldu!

Giresun’a bağlı Görele ilçesinde 214 kişi kusma, bulantı ve ishal şikayetleri ile hastaneye başvurdu. Yaşanan bu olayın ardından İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

Giresun’da 214 kişi kusma, ateş, bulantı ve ishal gibi şikayetlerle hastaneye başvurdu. Şikayetleri sebebiyle hastaneye başvuru yapan Giresunluların sudan etkilendiği açıklandı.

Vakalar 2 Günde Tavan Yaptı

Giresun’a bağlı Görele ilçesinde 2 gündür hareketli günler yaşanıyor. Başta kusma, ateş, bulantı ve ishal gibi şikayetleri bulunan vatandaşlar, bölgede bulunana Opr. Dr. Ergun Özdemir Hastanesi’ne gitmeye başladı. Çeşitli şikayetlerle hastanede yoğunluk yaşanırken, hastaların büyük bir çoğunluğu ayakta yapılan tedaviler sonucunda taburcu edildi.

İlçede yaşanan vakaların sayısı dün akşam itibarı ile 214 oldu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından uyarılar yapıldı. Şebeke suyu tüketen ilçede yaşayanların, suyu önce kaynatıp sonra soğutarak tüketmesi tavsiye edildi.

Vakalarda Toplu Yeme Öyküsü Yok

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, vakaların artması üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda artan vakalar sonrasında filyasyon çalışmalarına başlandığı ifade edilirken, en çok bulantı, ishal ve kusma şikayetlerinin yapıldığı ifade edildi. Gerçekleşen olayın nedenini araştırdıklarını ifade eden Muhammet Bulut, toplu yeme içme gibi bir sebeple karşılaşılmadığını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Açıklamalar Yaptı

Olayın sebebi ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü, mevsimsel yağışların artış göstermesi ile şebeke sularında sanitasyon bozukluğu olduğunu söyledi. Bunun haricinde şahsi su depolarının dezenfekte etmeden kullanan vatandaşların vakalardaki artışın kaynağı olduğunu söyledi. Özellikle il dışından gelenlerin, şahsi depolarında klor ölçümü yapmadan ve dezenfekte etmeden su tüketimi yapmamasını tavsiye etti.

İlçede bulunan 5 mahalleden incelenmek adına su örneği alındı ve sonuçları takip ediliyor.

İlgili Makaleler