Gündem

Son Dakika: Bakan Bilgin Tarih Verdi! 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi Ay Sonunda Bitecek!

Milyonlarca emekli ve çalışanı ilgilendiren açıklamalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Yapılan son dakika açıklamasına göre, çalışanların ve emeklilerin enflasyonun yıkıcı etkilerinden korumak için çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Bakan Bilgin, üzerinde çalıştıkları yeni düzenlemeler ile özellikle dar gelirli kesimin alım gücünde iyileştirmeler olacağını söyledi. Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili yürüttükleri düzenleme çalışmalarının bu ay sonu itibarı ile sonuçlandıracaklarını açıkladı.

Enflasyonun Yıkıcı Etkileri Azaltılacak

Konu ile ilgili ilk açıklamalar, kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. Milyonlarca emekli ve çalışanı ilgilendiren bu konu ile ilgili ayrıntıları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin paylaştı. Bakan’ın yaptığı açıklamalarda, çalışanların ve emeklilerin enflasyonun yıkıcı etkilerinde korumak için çalışmalara yapıldığı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayı içinde yapılacak enflasyon nedenli iyileştirmeler ile dar gelirli kesimin alım gücünde iyileştirmeler yapılacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı’nın kullandığı bu ifadeler Bakan Bilgin’e soruldu. Sorulan bu soru üzerine Bakan Bilgin, temmuz ayında memur ve memur emeklilerine enflasyon farkı maaş iyileştirmesi olarak yansıtılacağını, emeklilerin ise 6 aylık enflasyon oranında aylıklarına zam yapılacağını tekrar etti.

Kilit Ay Haziran

Emeklilerin ve çalışanların enflasyonunun yıkıcı etkilerinden korumak üzerine kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Bakan Bilgin, izlenecek yol haritası için haziran ayında açıklanacak olan enflasyon verilerinin açıklanmasının beklendiğini ifade etti.

Diğer yandan, kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan, hayat pahalılığının vatandaşı zor durumda bıraktığını ve özellikle dar gelirli vatandaşların alım gücünde yaşanan düşüşün farkında olduğunu söyledi. Yapılan çalışmalar kapsamında enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini söyleyen Erdoğan, ücretlerde artış yaparak alım gücünü artırmayı hedeflediklerini söyledi.

İlgili Makaleler