Gündem

Son Dakika: TUİK İşsizlik Verilerini Açıkladı! İstihdam Düştü, İşsizlik Arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu mart ayına dair işsizlik verilerini paylaştı. TUİK’in yaptığı paylaşıma göre, dar tanımlı işsizlik verileri şubat ayındaki verilere göre 153 bin kişi artış gösterdi ve dar tanımlı işsiz sayısı 3 milyon 894 bin kişi olarak açıklandı. Mart ayı verilerine göre geniş tanımlı işsizlik verileri ise şubat ayına göre 0,6 oranında arttı ve yüzde 22,7 olarak açıklandı.

İşsizlik Arttı ve 3 milyon 894 bin Kişi Olarak Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, Hane Halkı İşgücü Araştırması sonuçlarını paylaştı. Paylaşılan verilere göre; 15 yaş ve üzerindeki kişilerin işsizlik sayısı, şubat ayında paylaşılan verilere göre 153 bin kişi arttı ve 3 milyon 894 bin kişi olarak açıklandı.

TUİK’in yaptığı paylaşıma göre, işsizlik oranında 0,4 puan artış yaşandı ve yüzde 11,5 olarak açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu işsizlik oranlarının kadınlarda yüzde 13,9 , erkeklerde ise yüzde 10,3 olarak gerçekleştiğini duyurdu.

İstihdam Edilenlerin Sayısında Düşüş Olduğu Paylaşıldı

Paylaşılan verilere göre istihdam edilenlerin sayısında da bir düşüş yaşandı. 2022 yılının mart ayında istihdam edilen kişi sayısı bir önceki aya göre 59 bin kişi azalış gösterdi ve 29 milyon 295 bin kişi olarak açıklandı. İstihdam oranında yaşanan düşüş ise 0,2 puan seviyesinde gerçekleşti ve yüzde 46,5 olarak açıklandı. Erkeklerin istihdam oranı yüzde 64,4 olurken, kadınların istihdam oranı ise yüzde 29 olarak açıklandı.

Genç İşsizlik Verileri Paylaşıldı

15 ile 24 yaşı arasındaki kişileri kapsayan genç nüfustaki işsizlik oranı şubat ayına göre 0,5 puan seviyesinde artış gösterdi ve yüzde 21,2 olarak açıklandı. Genç nüfusta işsizlik oranı; erkelerde yüzde 19,1 olurken, kadınlarda yüzde 25,2 olarak açıklandı.

İlgili Makaleler