Gündem

Kira Öder Gibi Ev Almanın Formülü Bu Kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Geldi! Sadece TOKİ Değil, İstenilen Her Ev Satın Alınabilecek! Üstelik…

Bir süredir ev piyasasında artan gayrimenkul fiyatları hem birinci el hem de ikinci el ev alışını neredeyse hayal haline getirmiş bulunuyor. Vatandaşlar kira öder gibi ev alma hayalinden her geçen gün uzaklaşırken; her geçen gün artan kira masrafı altında da adeta eziliyor. Buna bir dur demek için çalışma gerçekleştirmiş olan Bakanlar Kurulu ise, düşük faizli konut kredilerini devreye sokuyor.

Geçtiğimiz kabine toplantısının ardından oldukça önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ sosyal konut çalışmalarının yanı sıra aylık yüzde 0,99 faiz ile konut kredisi çekmenin mümkün olacağını açıkladı. Krediler için kamu bankalarını işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç ayrı kredi paketini ev almak isteyen vatandaşlar için detaylıca anlattı.

Ev Alacaklara Kira Öder Gibi Sistem

Ankara’da 9 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjdeli bir haber ile milletin karşısına çıktı. Gerçekleştirilen kabine toplantısında vatandaşların ev alınması için destekleneceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Vatandaşlarımızı konut sektöründeki arızi dalgalanmadan korumak amacıyla konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketi milletimizin hizmetine sunuyoruz. İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz. Mayıs başı itibarıyla yüzde 40’ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50’si satılmamış inşaat projelerinin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık. 1 yıl boyunca konut fiyatlarını duyurdukları fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmalar, belli rakama kadar 36 ay vade ile finansmandan yararlanabilecek” açıklamalarını yaptı.

TOKİ’ye Finans Desteği

Özellikle alt gelir grubuna hitap edecek fiyatlandırma ile ev sahibi olmayı mümkün hale getirmiş olan TOKİ için çalışmaların süreceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı’nın ardından TOKİ’ye çalışmaları için ekstra finans desteği sağlanacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamalarında; “Düşük gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik sosyal konut projeleri için TOKİ’ye 30 milyar liralık finans sağlayacağız. Müteahhitlere, şehir içinde küçük parsellere konut yapmaları için metrekaresi belli fiyatın üzerinde satılmama şartıyla uygun maliyetli kredi kullandıracağız” ifadeleri yer aldı.

İlgili Makaleler