Gündem

Yeni Nesil Range Rover Sport Görücüye Çıktı! Tasarımı ve Özellikleri Hayranlık Uyandırdı!

Land Rover, markasının yeni modeli Range Rover Sport ‘u görücüye çıkardı. Tanıtım kapsamında yeni model otomobilin tasarımı, özellikleri ve fiyatı oldukça dikkat çekti.

Land Rover mühendislerinin uzun zamandır üstünde çalıştığı yeni nesil Range Rover Sport modeli tanıtıldı. Son zamanlarda, otomobile ait ipucu niteliğinde yapılan paylaşımlardan sonra kapsamlı bir tanıtım yapıldı. 2024 yılında tamamen elektrikli olarak üretilmesi planlanan SUV modelin detayları paylaşıldı.

Spor Tasarım Dikkat Çekti

2023 model Range Rover Sport, şarj edilebilir hibrit bir motordan güç alıyor. Bu seçeneğin dışında, hafif hibrit desteği sunan benzinli ve dizel motorlu seçeneklerin yanı sıra 4.4 litre V8 motor kullanılan seçeneklerde mevcut olacak. Range Rover Sport için kullanılacak en güçlü motorun iste 730 nm tork ve 530 PS güç üreteceği açıklandı.

Yeni nesil Range Rover Sport, dış tasarım bakımından geçen yılın son aylarında tanıtılan Range Rover ile bazı benzerlikler taşıyor. Tanıtılan Sport model, adına uygun şekilde daha sportif bir tasarıma sahip. Özellikle ön ve arka tamponlardaki ince LED aydınlatma tasarımı ve oldukça sade bir görünüş sunan gizli kapı kolları yeni neslin öne çıkan tasarım detayları arasında yer alıyor.

Elektrikli Sürüş Menzili 88 Km Olacak

Range Rover Sport’un tanıtılan şarj edilebilir hibrit versiyonunda kullanılan batarya, 38.2 kWsa kapasiteye sahip. Dünya Çapında Uyumlaştırılmış Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP)’nin açıkladığı verilere göre saf elektrik kullanılacak sürüşler için maksimum menzil 114 km olarak açıklandı. Land Rover tarafından yapılan açıklamaya göre ise, gerçek koşullar göz önüne alındığında bu sürüş menzilinin 88 km olacağı bilgisi sunuldu.

Yeni model Range Rover Sport, henüz siparişe açılmamış olsa da İngiltere’de bulunan Solihull fabrikasında üretimi yapılacak. Aracın, ABD’de 83 bin dolara satılacağı açıklandı.

İlgili Makaleler