Gündem

Bitcoin’de Parası Olana Bir Kötü Haber Daha! ABD’li Ünlü Ekonomist Peter Schiff Açıkladı: Düşüş Devam Edecek! Böyle Giderse Bitcoin…

Özellikle son yıllarda artan bir hacim ile işlemin yapıldığı kripto para piyasalarında sürekli olarak artış yaşaması ile yatırımcısının yüzünü güldüren Bitcoin isimli para birimi, Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz artırımı sonrasında değer kaybetmeyi bu hafta da sürdürdü. Sadece Türkiye’deki yatırımcılarını değil, dünyadaki yatırımcılarını da endişelendiren Bitcoin’in önümüzdeki günlerde akıbetine ilişkin önemli bir açıklama da ABD’li ünlü ekonomist Peter Schiff’ten geldi.

Amerikan Merkez Bankası FED’in iki ay üst üste faiz artırımına gitmesi sadece para piyasalarını ve emtiaları değil, kripto para borsasını da baskılamaya başladı. Son dönemlerin en trend yatırım araçlarından biri olan kripto para piyasalarında lider para primi olan Bitcoin, FED’in baskılarına dayanamadı ve adeta sın ayların en dip seviyesini görmeye başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan ABD’li ünlü ekonomist Peter Schiff ise, Bitcoin’deki düşüşün nedenini açıkladı.

Bitcoin’deki Gerileme Devam Edecek

Arka arkaya gelen faiz artırımlarının ardından suni bir baskı altına alınan Bitcoin, geçtiğimiz hafta itibariyle son yılların en dip seviyesini gördü. Geçtiğimiz haftayı 30.000 doların altında ve 29.944 dolara kadar gerileyen seviyelerde kapatan Bitcoin, bu hafta itibariyle yeniden 31.000 doların üzerine tırmanmaya başladı. Ancak kısa bir süre sonra yeniden düşüş trendine kapılan Bitcoin, ABD’li ünlü ekonomist Peter Schiff’in dikkatini çekti. Bitcoin’in 30.000 doları kalıcı olarak aşağı yönlü kırması durumunda ‘çöküş’ yaşayacağını belirten Peter Schiff’in açıklamalarında dikkat çeken ise, Bitcoin’in böyle devam etmesi halinde 10.000 doların altını görme ihtimalinin olması oldu.

Ünlü Ekonomist Peter Schiff; Ethereum’daki Zayıflık Bitcoin’in Çöküşünü Hızlandırıyor

Bu haftaki Bitcoin değerlendirmelerinde çöküşü hızlandıran detaylara da değinen ABD’li ünlü ekonomist Peter Schiff, Bitcoin’deki gerilemenin devam edeceğini öngördü. Sadece öngörülerini paylaşmayan Peter Schiff, bu gerilemenin nedenini de açıkladı. Yaptığı açıklamada Ethereum’un 2.400 dolarlık desteği kırdığına dikkat çeken Peter Schiff, bu kırılmanın Bitcoin’de de etki gösterdiğini söyledi. Peter Schiff’in konuyla ilgili açıklamalarında; “Ethereum’un 1.800 doları test etmesi muhtemel. Eğer Ethereum 1.800 doları test ederse Bitcoin’in 30.000 doların fazlasıyla altına inmeme ihtimali yok. Böyle bir düşüş beraberinde çöküşü getireceği için Ethereum’daki zayıflık Bitcoin’in çöküşünü yüksek ihtimalli bir sonuç haline getiriyor” ifadeleri yer aldı.

İlgili Makaleler