Gündem

Doğalgaz Faturası Bu Hamle İle Düşecek: 2023’ü Bekleyin! Günlük 40 Milyon Metreküp Gaz Üretilecek! O Tarihe Dikkat; Çok Az Kaldı…

Geçtiğimiz yıl müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşlara verilen Karadeniz’de doğalgaz bulunduğu müjdesinin akıbeti bir süredir merak ediliyordu. Konuyla ilgili somut çalışmaları değerlendirmek için toplanan TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu, 2023 yılında Karadeniz’den çıkarılacak olan doğalgazdaki son durumu dinledi.

Geçtiğimiz gün TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu için detaylı bir sunum gerçekleştiren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, şu an 4 ülkede gerçekleştirilen 9 farklı proje ile gerekli çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı. Ardından ise şirketin 2023 hedeflerinden bahseden Bilgin, devam eden doğalgaz sondaj çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hedef, Günlük 40 Milyon Metreküp Gaz

Geçtiğimiz gün konuyla ilgili bir komisyona sunum gerçekleştiren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, hedeflerden de bahsetti. Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazla ilgili çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Müdür Melih Han Bilgin, bu çalışmaların 2023 yılında günlük 40 milyon metreküplük bir gaz üretimini sağlayacağını açıkladı. Bilgin’in konuyla ilgili açıklamalarında; Karadeniz’de ilk üretim 2023’te olacak. Başlangıçta günde 10 milyon metreküp, plato üretimde günlük 40 milyon metreküp gaz üretilecek” ifadeleri yer aldı. Arından 34 yeni keşifle 70,7 milyon varil petrol eş değeri rezervin kaynaklara eklendiğinin müjdesini veren Bilgin, geçen yıl karada toplam 112 kuyu sondajı yapıldığını kayda geçti. Ardından bu yılki planlara da değinen Bilgin, bu yıl için 95’i arama, 55’i üretim olmak üzere toplam 150 sondaj yapılacağını komisyona bildirdi.

Dördüncü Sondaj Gemisi Temmuz Ayında Göreve Başlayacak

Şu an için Türkiye’nin üç sondaj gemisi olduğuna dikkat çeken Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, dördüncü sondaj gemisine ilişkin çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Yeni sondaj gemisi için tarih veren Müdür Melih Han Bilgin; “İki sismik gemimiz de envanterde bulunuyor. Dördüncü sondaj gemimiz Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerimiz için planlandı. Yeni gemi, Temmuz başı gibi Akdeniz görevine hazır olacak” dedi.

İlgili Makaleler