Gündem

Bu Eğitim Sezonu Öğrenciler Yaşadı; 3.200 TL Birden Burs! İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Verilecek! Başvurular Başladı; Başvuru İçin…

Artan eğitim masrafları bilhassa kira ve yurt ücretlerinin iki katına çıktığı pandemi günlerinden bu yana büyük bir sorun haline gelmiş bulunuyor. Bu kapsamda pek çok kamu kurum ve kuruluşu masrafları artan öğrencilere burs vermek için sıraya giriyor.

Gerçekleştirdiği sosyal belediyecilik örnekleri ile pek çok kamu kurum ve kuruluşlarına örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez maddi olarak desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencisine burs veriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bir süre önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmiş olan üniversite öğrencisi burslarına başvurular yıl boyunca açık tutuluyor. Bu kapsamda burs almaya hak kazanan öğrencilere 8 ay boyunca ödeme gerçekleştirecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aylık 400 TL olmak üzere, toplamda 3 bin 200 TL ödeme sağlıyor. Bu burs programı kapsamında toplamda 5 bin öğrenciye destek olmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, burs başvurularını ise bizizmir.com uzantılı adresi üzerinden alıyor. Dijital olarak başvuruları kabul eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, burs alacak olan öğrencinin başvuru esnasında eksiksiz ve doğru bilgi vermesini talep ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Bursu Şartları Neler?

Sadece ailesi İzmir ili sınırları içerisinde ikame eden öğrencilere burs sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere sağladığı burs için bazı şartların da yerine getirilmesini talep ediyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni sağladığı üniversite bursundan sadece 18 – 25 yaş aralığında bulunan örgün eğitim öğrencileri yararlanabiliyor. Bu kapsamda Türkiye’nin her yerinde aktif ve örgün eğitim gören ön lisans veya lisans öğrencilerine burs sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu öğrenciler için bir başarı kriteri de belirlemiş bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bursundan yararlanmak isteyen ara sınıf öğrencilerinin not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.00 olması gerekiyorken; bu ortalamanın 100’lük sistemde de en az 53 olması şartını yerine getirmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra öğrencinin sınıf tekrarı yapmamış olma şartını da belirlemiş olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, devlet üniversitesinde okuyan İzmirli öğrencilerin yanı sıra vakıf üniversitelerinde okuyan yüzde 100 burslu İzmirli öğrencileri de destekliyor. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu bursundan hane başına tek bir öğrenci yararlanabiliyor.

İlgili Makaleler