Gündem

Sağlıksız Yapılar Dönüştürülsün Diye Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Harekete Geçti; Krediler Vakıfbank’tan! Anında 2 Milyon TL Kentsel Dönüşüm Kredisi İçin…

Türkiye’nin önemli atılımlarından biri olan kentsel dönüşümler gerek sağlıksız yapıların dönüştürülmesi gerekse riskli konutların yeniden risksiz hale getirilmesi için önemli bir yer taşıyor. Vatandaşların daha sağlıklı bir yapıda oturabilmesini desteklemek adına harekete geçmiş olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise, Vakıfbank üzerinden faiz destekli kentsel dönüşüm kredisi vermeye başlamış bulunuyor.,

Kamu bankalarından biri olan Vakıfbank ile yeni bir protokole daha imza atmış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2022 yılında da kentsel dönüşüme verdiği desteği somut bir hale kavuşturmak için faiz destekli krediler sağlamaya devam ediyor. Vakıfbank aracılığıyla sıfıra yakın faizler ile kentsel dönüşümü destekleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu krediden yararlanabilecek olan vatandaşları da açıklamış bulunuyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Vakıfbank Üzerinden Kentsel Dönüşüm Kredisi Veriyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Vakıfbank ile imzaladığı protokol kapsamında “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” içeriği gereği faiz destekli konut kredileri verilmeye başlanmış bulunuyor. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan gerçekleştirilen açıklamaya göre, bu kapsamda yer alan; “konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahipleri, 2iskli yapılarda en az 1 yıl oturan kiracı veya sınırlı ayni hak sahipleri ile konutu riskli yapı olarak tespit edilen ve farklı bir konut almak isteyen malikler” faiz destekli konut kredisi paketinden Vakıfbank şubeleri aracılığıyla kolaylıkla yararlanabiliyor.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Faiz Oranları

Sadece “Riskli Alan” ilan edilen bölgelerde yer alan ya da “Riskli Yapı” tayin edilen konutların hak sahipleri ile kiracıların yararlanabileceği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı faiz destekli kentsel dönüşüm kredisi kapsamında hak sahiplerine kişi başı 400 bin TL’lik faiz destekli kredi sağlanıyor. birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri adına faiz desteği sunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Vakıfbank, bu gibi durumlarda ise, kişi başı 400 bin TL olmak kaydıyla azami 2 milyon TL kentsel dönüşüm kredisi sunuyor. Bu kapsamda faiz oranlarını konutların verimlilik statüsüne göre belirleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Vakıfbank, standart konutlar için yıllık yüzde 4, yani aylık yüzde 0,33; B sınıfı enerji verimli konutlar için yıllık yüzde 4,5 yani aylık yüzde 0,37; A sınıfı enerji verimli konutlar için ise yıllık yüzde 5, yani aylık yüzde 0,41 faiz desteği veriyor. Bu kapsamda iş yeri kredilerini azami olarak 7 yıl, evlere sağladığı kentsel dönüşüm kredilerini ise azami olarak 10 yıl vadelendiren Vakıfbank, 100 bin TL’lik bir kentsel dönüşüm kredisinin aylık taksit tutarlarını 1.353 TL’ye kadar düşürebiliyor.

İlgili Makaleler