Ekonomi

​Memur ve Emeklinin Beklediği Zam Müjdesi Geldi: “Zam Yüzde 40’ı Aşacak!” Temmuz Ayından Sonra En Düşük Maaş…

Bir süredir vatandaşın gözünü kulağını çevirdiği memur ve memur emeklisi ile SSK ve Bağ-Kur emeklisi ara zammında rakamlar tek tek ortaya çıkmaya başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı son enflasyon rakamlarını baz alan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ise, zam oranlarını hesapladı.

Geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nın ardından emeklilere ve memura verilen zam müjdesi sonrası hesaplamalar gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, gelen son enflasyon rakamları ile birlikte yeni bir hesaplama daha yaptı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya Duyurdu; “Zam Yüzde 40’ı Aşacak”

Ocak ayının ardından vatandaşlara gelen ara zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, “Ocak ayında hem memur hem de emekli vatandaşların maaşlarına ciddi bir artış yapıldı. Ancak aradan geçen 4 aylık sürede enflasyonda meydana gelen ciddi bir artış sonrası verilen zamlar eridi” şeklinde konuştu. Ardından temmuz zammına ilişkin önemli açıklamalar gerçekleştiren Özgür Kaya; “Temmuz ayında yılın birinci 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandıktan sonra tablo daha netleşecek. İlk önce yılın 4 ayına bakacak olursak, en son Nisan aynı enflasyonu açıklandı ve yüzde 7,25 oldu. Toplamda ise yüzde 31,7’ye gelmiş olduk. Önümüzde 2 aylık enflasyon daha var. Bu kalan 2 aylık enflasyonda yüzde 7 seviyelerinde gelirse Temmuz ayında otomatik olarak yüzde 40 ile yüzde 43 arasında bir zam meydana çıkmış olacak” dedi. Ardından da memur ve memur emeklisi ile işçi ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı ara zamma değinen Kaya; “Memurlar, memur emeklileri, iş ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 40’ı aşan bir zam alacak. Fakat burada bir noktayı ayırmak gerekiyor. Memur ve memur emeklilerinde bir toplu sözleşme şartı var. Bu toplu sözleşmeden doğan yüzde 7’lik zamları şu an ceplerinde. Bunun üzerine enflasyon farkına bakılacak ve üzerine eklenecek” açıklamalarında bulundu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, En Düşük Emekli Maaşını Hesapladı

Açıklanan enflasyon rakamlarının ardından yeni bir hesaplama daha gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, en düşük memur, memur emeklisi ve SSK ile Bağ-Kur emeklisi maaşlarını hesapladı. Özgür Kaya’nın konuyla ilgili hesaplamasında; “4 aylık enflasyon farkı ve yüzde 7’lik toplu sözleşme zammına göre en düşük memur maaşı 8,467 TL olacak (Mayıs ve Haziran enflasyon farkı hariç) En düşük memur emeklisi maaşı ise 5,649 TL olacak. 2000 yılı öncesi SGK emeklilerinin maaşı ise 4,335 TL’ye çıkarken Bağ-Kur emeklilerini maaşı 3,292 TL’ye çıkacak” ifadeleri yer aldı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda refah payı zammına da kesin gözüyle bakan Kaya, bu refah zammının oranını ise, yüzde 2,5 olarak tahmin etti. Öte yandan memur ve memur emeklisine ocak ayında yüze 2,5’luk bir refah payı verilmişti.

İlgili Makaleler