Personel Alımı

Memur Alımları Başladı; Hem Kültür Ve Turizm Bakanlığı Hem De Üniversiteler Alacak! En Az 7 Bin TL Maaş! Başvurular…

İşsizliğin her geçen gün artığı ülkemizde gençlerin en büyük hayallerinden biri de düzenli gelir vadetmesi nedeniyle memurluk oluyor. Şu sıralar arka arkaya alım gerçekleştirmeye başlamış olan kamu kurum ve kuruluşları ise memur alımları için bekleyen vatandaşın imdadına yetişiyor.

Geçtiğimiz günlerde başlayan toplu personel alımları için bugün bir ilan da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesi’nden arka arkaya gelmiş bulunuyor. Bünyesinde memur istihdam edecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesi, başvuru şartlarını da açıklamayı ihmal etmiyor. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesi’ne girecek olan personellerin en düşük 6 ila 7 bin TL arasında bir maaş ile işe başlayacağı öğrenilmiş bulunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İle Pamukkale Üniversitesi Personel Alımı Gerçekleştiriyor

Her sene belirli dönemlerde personel alımı gerçekleştiren kamu kurum ve kuruluşları, 2022 yılı için seri bir biçimde personel alımı yapmaya başlamış bulunuyor. Bu alımlar çerçevesinde her geçen gün bir yeni ilan daha vatandaşlar ile buluşturulurken; bu kez iki ilanın birden yayımlandığı görülüyor. Bu çerçevede Resmi Gazete’de yayımlanan iki ilana göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, önümüzdeki günlerde 149 sözleşmeli kamu personeli alımı gerçekleştirecekken; Denizli’de bulunan Pamukkale Üniversitesi 31 personel alımı için düğmeye basıyor. Henüz sadece duyuru gerçekleştirmiş olan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesi personel alım şartları için ise genel bir tablo çizmeyi de ihmal etmiyor.

Memur Alımı Şartları 2022 Yılı İçin De Belli Olmuş Bulunuyor

Kamu kurum ve kuruluşlarını alımlarını iki ayrı aşamada gerçekleştiriyor. İlk aşamada personel ihtiyacı doğduğunu kamuoyu ile paylaşan ilgili kurumlar, ikinci yayınladığı ilanlarda ise başvuruların şartlarını ve başvuruya esas olan diğer şartları detaylı bir şekilde açıklıyor. Genellikle başvuru tarihine paralel olarak yayınlanan ikinci ilan henüz Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesi’nden yayımlanmamış bulunuyor. Sadece personel alımı gerçekleştireceğini duyuran Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesi’nin personel alımında ise; T.C. vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum bırakılmama, 18 yaşını doldurmuş olma, sağlık raporu alabiliyor olmak ve güvenlik soruşturmasını geçmek gibi genel memur alımı şartlarını koruması bekleniyor.

İlgili Makaleler