Gündem

Bitcoin Depremi Yıkıma Yol Açtı! Altcoinler Yüzde 30’dan Fazla Değer Kaybetti!

Kripto para piyasalarının devi Bitcoin (BTC), bu sabah saatleri itibarı ile yüzde 14 seviyesinde değer kaybı yaşayarak 27 bin dolar doların altında işlem gördü. Yaşanan bu seviye 2020 yılının Aralık ayından bu yana kaydedilen en düşük seviye oldu. Böylelikle, son bir ay baz alındığında Bitcoin’de meydana gelen değer kaybı yüzde 30 seviyesini aştı.

253 Milyar Dolarlık Satış

Bu sabahın verilerine göre, kripto para piyasalarının toplam piyasa değerinde 253 milyar dolarlık düşüş yaşandı. Toplam piyasa değeri 1 trilyon 180 milyar dolar oldu.

Dün akşam saatlerinde psikolojik seviye olarak kabul edilen 30 bin dolar seviyesinin altına düşen Bitcoin, bu sabah düşüşünü iyice hızlandırdı. Bu düşüşe panik satışları ve enflasyonun sebep olduğu düşünülüyor.

Altcoinlerde Daha Çok Hissedildi

Kripto para piyasalarında yaşanan sert düşüş en çok altcoinlerde hissedildi. Ripple, Cardano, Solana ve Dogecoin’de gerçekleşen değer kaybı yüzde 30 seviyesini aştı.

Kripto para piyasalarının en gözde ikinci para birimi olan Ethereum’da bu sabah saatleri itibarı ile gerçekleşen değer kaybı yüzde 23 seviyesinde oldu ve birim fiyatı 1822 dolardan alıcı buldu.

Ripple, Solana, Cardano ve Dogecoin de benzer şekilde sert düşüşler yaşadı.

  • Ripple, yüzde 30 seviyesinde düşüş yaşadı ve birim fiyatı 0,35 dolar oldu.
  • Solana, yüzde 36 seviyesinde düşüş yaşadı ve birim fiyatı 41 dolar oldu.
  • Cardano, yüzde 34 seviyesinde düşüş yaşadı ve birim fiyatı 0,4 dolar oldu.
  • Dogecoin, yüzde 31 seviyesinde düşüş yaşadı ve birim fiyatı 0,07 dolar oldu.

LUNA Vakfı bünyesinde rezerv para olarak kullanılan Avalanche ise yüzde 37 değer kaybetti ve 25,8 dolardan işlem gördü.

İlgili Makaleler