Kamu Haberleri

Bu Mali ve Sosyal Destekler Memur Olmayı Daha Cazip Hale Getiriyor

Türkiye geneli milyonlarca gencin ortak amacı devlet kurumlarında memur olmak. 

Bu amaçlarına ulaşmak için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılım sağlayan adaylar bunun yanında yayımlanan her ilanı takip ediyorlar. 

Tüm bunlarla beraber dışında memur alımlarını daha cazip hale getiren bazı mali ve sosyal haklar bulunuyor. 

DEVLET MEMURLUĞUNU DAHA CAZİP HALE GETİREN MALİ VE SOSYAL HAKLAR

Memurlara çeşitli durumlarda yapılan yardımların bazıları şunlar; aile yardımı, doğum yardımı, ölüm yardımı, giyecek yardımı, ikramiye ve sosyal denge tazminatı. 

İşte Memurlara Sağlanan O Yardımlar

Maaşlara Aile Yardımı Desteği: Kamuda çalışan personellere evli olmaları, çocuk sahibi olmaları ya da küçük çocuk sahibi olmaları durumunda aile yardımı ödenir. Eş yardımı için memur 277 TL ödenirken 6 yaşından küçük çocuklar için 64, 6 yaşından büyük çocuklar için 32 TL. 

Doğum Desteği: Memurlara ödenen bir diğer destek ise doğum parası ödemesi. Bu ödeme ile memurlara 2015 yılından sonra doğmuş çocuğu için 300 TL ödenir. Bu tutar çocuk sayısına göre artar ve maksimum 600 TL’dir.

Ölüm Yardımı Ödemesi: Memurlara ayrıca ölüm yardımı yapılıyor. Bu ödeme devlet memurunun çocuğu veya eşi vefat ettiği zaman sağlanır. Ölüm yardımı ödemesi 1241 TL’dir. 

Yiyecek ve Giyecek Yardımı: Memurlara yiyecek yardımı yemek verme usulü ile yapılıyor. Yani memurların yemek giderlerinin bir bölümü kurum bütçesinden karşılanıyor. Giyecek yardımı ise memurların unvanları ile ilgili giymeleri gereken kıyafetlere yönelik sağlanıyor. 

İkramiye Ödemesi: İkramiyte ödemesi aylık ücretlerinden sendika aidatı kesilen memurlara (sendika üyesi), her yıl ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında maaşlarıyla birlikte toplu sözleşme ikramiyesi ödeniyor. 2019 yılında bu tutar 3 aylık süre için 97 TL.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir