Kamu Haberleri

Yaz Aylarında Devlet Kurumlarına 23 Bin 78 KPSS’li/KPSS’siz Memur Alımı Yapılacak

Kamu İlanları olarak siz okuyucularımızla kamu personeli alım ilanlarının tamamını anlık olarak duyuruyoruz. Bu ilanlarda onlarca kadroda personel alımları yapılıyor. 

KPSS puan sıralaması esasına göre, KPSS’siz, en az lise mezunu, önlisans veya lisans mezunu olmak şartıyla, kadrolu memur ile sözleşmeli personel statüsüne yapılan bu alımlara yenileri eklenecek. 

Bu alımlarda binlerce personel alımı olacak. Yaz dönemine gelinmesi ve halen bu alımlara dair net bilgiler olmaması nedeniyle planlama yapmakta güçlük çeken adaylar için; fikir oluşturması maksadıyla ilanların ne zaman yayımlanacağına dair değerlendirmelerimizi aktarıyoruz. 

ALIM YAPMASI BEKLENEN KAMU KURUMLARI

2019 yılı başında çok sayıda kamu kurumu, bakanlık ve birimleri toplu alımlar gerçekleştirdiler. İşçi, memur veya sözleşmeli personel kadrolarına yapılan bu alımlara ek daha büyük alımlar bekleniyor. 

Alım yapacağı kesinleşen kurumlar ise şunlar: 

Adalet Bakanlığı 11 bin 78 personel alımı yapacak. KPSS puan sıralaması esasına göre. Mülakat var.

Sağlık Bakanlığı 29 bin 686 personel alımı (İlk etapta 12 bin) yapacak. KPSS puan sıralaması esasına göre. Mülakat yok.

Orman Bakanlığı 5 bin personel alımı yapacak. KPSS puan sıralaması esasına göre, mülakat konusu netlik kazanmadı.

PTT 5 Bin Personel alımı yapacak. Alımlar KPSS’siz olacak. Yazılı sınav ve mülakat aşamaları var.

İLANLARIN NE ZAMAN YAYIMLANACAĞINA DAİR DEĞERLENDİRMELER

Dört kurum tarafından yayımlanacak ilanlara dair Kamu İlanları değerlendirmesini sizlerle paylaşıyoruz. m

Adalet Bakanlığı İlanı Ne Zaman Yayımlanacak?

Adalet Bakanlığı personel alım ilanı: Zabıt Katibi, İcra Katibi, Mübaşir, Sağlık Personeli, İnfaz Koruma Personeli, Tekniker, Teknisyen, Diğer Memur Kadroları, Destek Personeli kadrolarına olacak. 

İlan için Cumhurbaşkanlığı onayı alındı. Çalışmaların tamamlanmasıyla yayımlanması beklenen ilan için Haziran sonu ve Temmuz dönemi öne çıkıyor. 

Sağlık Bakanlığı İlanı Ne Zaman Yayımlanacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı parça parça yapılacak. 29 bin 689 kişilik alımların ilk bölümünde 12 bin personel alınacak. Alımlar Hemşire, ebe, psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraş terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi pozisyonlarına olacak. 

Bu ilan için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalar ve 2018 yılı alımlarının tarihlerine göre bir değerlendirme yapıldığında Temmuz ayının ortaları öne çıkıyor. 

Orman Bakanlığı İlanı Ne Zaman Yayımlanacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine yapılacak 5 bin personel alımı için elde olan tek veriler alım yapılacak kadrolar. Bakanlık ilanıyla 1.200 Orman Mühendisi, 2.700 Orman Muhafaza Memuru, 800 Memur ve 300 Şoför alımı yapacak. 

İlanın ne zaman yayımlanacağına dair bir değerlendirme çok zor. Bakanlığın Tarım Bakanlığı birimlerine personel alımı yapma ihtimali, açıklanan kadrolar için daha önceden yapılan açıklamalar bu ilan için tarihin gecikebileceğine işaret ediyor. 

PTT Personel Alım İlanı Ne Zaman Yayımlanacak?

PTT tarafından yayımlanacak olan personel alımı KPSS’siz olacak. Kurum kendi yazılı sınavı gerçekleştirdiğinden dolayı alımları KPSS şartsız yapıyor. Kurumun 2019 yılında Avukat, Mimar, PTT Uzman Yardımcısı, Mühendis (çok sayıda alanda), Postacı, Tekniker (çok sayıda alanda), Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık, Bankacılık, Pazarlama, Lojistik, Firma Elemanı) kadrolarına alım yapması bekleniyor. 

Bu alımlar için Haziran dönemi öne çıkıyordu. Ancak kurum geçtiğimiz günlerde 2018 yılı alımları için yedek aday planlaması yapılacağını duyurdu. Bu durumun 2019 yılı kadrolarını etkiyebileceği belirtiliyor. O yüzden Haziran döneminde yayımlanması beklenen alımlar yaz aylarına sarkabilir.

Kamuilanlari.com
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir