Gündem

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Arka Arka Açıkladı; Emeklilere Ek 4 Bin 750 TL Ödeme Yapılacak! Ek Ödeme İçin Başvurular…

Vatandaşların her daim yanında olan hizmetleri ile bankacılık sektörünün lideri haline gelmiş olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank isimli kamu bankaları, bu kez enflasyona karşı geçim savaşı veren emeklilerin yanında olmak için harekete geçiyor.

Dönem dönem bakanlık destekli krediler sağlayan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, bu kez Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile gerçekleştirdiği protokol kapsamında emeklilere özel faiz oranları ile nakit kredi desteği sağlamaya başlıyor. Öte yandan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın bu kredi paketinden hem SSK hem de Bağ-Kur emeklileri yararlanabiliyor.

Kamu Bankalarının Düşük Faizli Kredisi Sadece Emeklilere Veriliyor

Özellikle emekli ve memur gibi toplumun orta direk sınıfını oluşturan kesimine sürekli olarak avantajlı hizmetleri ve kamu faiz destekli uygun faiz oranı ile kredi sağlayan kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, bu kredi paketlerine bir yenisini daha eklemiş bulunuyor. Emekli müşterilerine özel olarak faiz oranlarını dibe çekmiş olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank isimli kamu bankaları, bu ay itibariye ihtiyaç kredisi faiz oranlarını yüzde 1,55’e kadar düşürüyor. Mayıs ayı boyunca emeklilere anında nakit desteği verebilmek için 4 bin 750 TL’ye kadar olan tüm kredilerini bu oranda bir faiz ile sağlayacak olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, aynı zamanda sağladığı 36 ay taksit seçeneği ve esnek geri ödeme planlarıyla da vatandaşları destekliyor.

Kamu Bankaları Üç Ay Erteleme Sağlıyor

Bahar aylarına özel düşük faizli kredi paketi ile emeklilerin karşısına çıkan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, anında sağladığı kredi paketinin başvurularını mobil ve internet bankacılığı üzerinden de alıyor. Bu kapsamda 4 bin 750 TL değerinde olan kredi destek paketinde üç ay boyunca geri ödeme talep etmeyen Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, bu ertelemeli üç aylık süreyi toplam vade süresinden düşüyor. Bunun yanı sıra Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan çekilecek olan bu kredinin yıllık maliyet oranı yüzde 25,2292 şeklinde gerçekleşiyor. Öte yandan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan çekilecek olan bu kredinin en uzun vadedeki aylık taksit oranları ise sadece 182,19 TL oluyor.

İlgili Makaleler