Gündem

Evden Oturarak Ayda 5 Bin 500 TL Maaş Almak Artık Hayal Değil! İŞKUR Devrede; Kadın Erkek Herkes Başvuru Yapabilecek!

Evden çalışma sisteminin giderek yaygınlaşmaya başladığı günümüzde Türkiye’nin resmi iş bulma portalı olan Türkiye İş Kurumu, kısaca İŞKUR, çağa ayak uydurmak adına yeni projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. 2022 yılında da iş arayan vatandaşları çok kazançlı işler ve genişletilmiş sosyal haklar ile buluşturmak için çalışmalarını sürdüren İŞKUR, çağın bir gerekliliği olarak evden çalışma iş ilanlarına da ağırlık vermeye başlıyor.

Türkiye’nin iş ilanlarını bir arada toplaması ve piyasaya göre daha çok haklar sunan iş ilanlarını seçmesi nedeniyle işsiz vatandaşın ilk başvuru yaptığı kurumlardan biri olan İŞKUR, bu kez de özellikle pandemi günlerinden bu yana oturmuş bir çalışma kültürü olan evden çalışma ilanları ile vatandaşların karşısına çıkıyor. Evden oturarak çalışma yönteminde belirli iş ilanları sunan İŞKUR, özellikle hem ev hanımlarının hem de öğrencilerin eden çıkmadan ek gelir elde edebilmesini sağlıyor.

İŞKUR’un Evden Çalışma İlanlarına Herkes Başvurabiliyor

Evden çalışma sistemlerinden genellikle ev hanımları ve öğrenciler yararlanmak istese de İŞKUR bu tür ilanlarında diğer ilanlarının aksine herhangi bir başvuru sınırlaması getirmiyor ya da belli bir kapsam çerçevesi çizmiyor. Tüm vatandaşların başvuru yapabileceği bu ilanlar İŞKUR’un resmi web sitesi içerisinden sunuluyor. Aynı zamanda e-Şubesinde olduğu gibi fiziki şubelerinden de bu konuda vatandaşlara yardımcı olan İŞKUR, danışmanları aracılığıyla evden çalışma ilanlarına kolaylıkla ulaşmayı sağlıyor. Bu bağlamda hem İŞKUR’un resmi internet sitesinden hem de şubelerinden bu iş ilanlarına başvuru yapmak mümkün hale gelmiş bulunuyor.

İŞKUR’un Evden Çalışma İlanlarına Başvuru İçin Kayıt Şartı Aranıyor

Yapılan işe ve işin adedine göre ayda 5 bin 500 TL’ye kadar kazanmayı mümkün hale getiren İŞKUR evden çalışma ilanlarına tek bir başvuru şartı gerekiyor. O da başvuru yapacak olan kişilerin İŞKUR’a kayıtlı iş arayan kimseler olması oluyor. Bu kayıtlar ise yine hem İŞKUR e-Şubesi hem de İŞKUR şubelerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda sunulan işler ise, genellikle; kuru yemiş paketleme, tuz, şeker, kuru bakliyat paketleme, battaniye ve yorgan katlama, triko paketleme, paça ütüleme, davetiye zarflama, unlu mamuller paketleme, peçete ve mendil katlama, el işlemeleri ve boncuk dizme ile içerik yazarlığı gibi işler oluyor.

İlgili Makaleler