Gündem

Doğal Gaz Abonelerinin Dikkatine! Güvence Bedeli ve Bağlantı Ücreti Ödemesi Yapmayacaklar Belli Oldu! EPDK Kararı Resmî Gazete’de Yayımlandı!

EPDK, milyonlarca doğal gaz abonesini ilgilendiren önemli bir karar aldı. Müşteri Hizmetleri ve Doğal Gaz Piyasası Dağıtım Hizmetleri yönetmeliklerinde bazı değişiklikler yapıldı. Karar, bugün sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı. Bazı ödemelerin hangi durumlarda tahsil edilmeyeceği açıklığa kavuştu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Müşteri Hizmetleri ve Doğal Gaz Piyasası Dağıtım Hizmetleri yönetmeliklerinde yaptığı değişiklikleri Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyurdu. Güvence bedeli ve bağlantı bedeli gibi konular hakkında değişiklikler yapıldı. Güvence bedeli ve bağlantı bedeli ödemeyecekler belli oldu.

Bağlantı Bedeli Ödemeyecekler Belli Oldu

Yapılan değişikliklerden biri, bağlantı bedeli konusunda oldu. Yapılan değişikliğe göre, aboneler yalnızca bir defa bağlantı bedeli ödeyecekler. Yalnızca bir defa ödenecek bu bağlantı bedelinin iadesi istenebiliyor. Bağlantı servis hattının yapımı başlamadan önce bu taleplerini ileten aboneler, bağlantı bedelini beş iş günü içerisinde iade alabilecek.

Bağlantı servis hattının yapımına başlandıktan sonra, bağlantı bedeli konusunda iade talebi yapılamayacaktır. Ayrıca, söz konusu adres için daha önce bir kez bağlantı bedeli ödendiyse, tekrar bağlantı bedeli ödenmesine gerek kalmayacaktır.

Aboneler, yapacakları bağlantı bedeli ödemelerini diledikleri takdirde kredi kartı ile taksitli olarak yapabilecekler. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen aboneler için 3 taksit yapabilme imkânı sunulacak.

Güvence Bedeli Değişikliği

Yapılan duyuruda güvence bedeli ile ilgili bir değişiklik yapıldığı açıklandı. Dağıtım şirketleri, mekanik sayaç kullanan abonelerden güvence bedeli tahsil edecek. Ödenecek bu bedel ile, dağıtım şirketleri alacaklarını garanti altına alabilmeyi hedefliyor. Bir defa ödenecek olan bu güvence bedeli, abonenin isteği doğrultusunda nakit veya kredi kartıyla ödenebilecek. Kredi kartı ile ödemelerde 3 taksit yapabilme fırsatı olacak.

İlgili Makaleler