Gündem

Tarım İle Uğraşan Çiftçinin Maddi Sıkıntısı Kalmayacak; O Kamu Kurumu Anında 100 Bin TL Hibe Edecek! Tek Şart…

Kurulduğu günden bu yana misyonu gereği çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşları destekleyen Ziraat Bankası, yeni dönemde de pek çok bakanlık ile gerçekleştirdiği iş birlikleri sonucunda bu kapsamda yer alan vatandaşları desteklemeyi sürdürüyor. Özellikle bu kapsamda Ziraat Bankası bu yıl tarım ile uğraşan vatandaşlara dokuz ayrı kredi desteği sunuyor.

Ziraat Bankası’nın Tarım ve Orman Bakanlığı ile gerçekleştirdiği protokol kapsamında 2022 yılı için verilen destek sayıları özellikle tarım ile uğraşan çiftçiler için bir hayli artırılmış bulunuyor. Bu kapsamda verilen destekler farklı işler ile uğraşan çiftçilere sunulurken; aynı zamanda rekabetin desteklenebilmesi adına genç ve kadın çiftçilere de destek sağlanıyor.

Ziraat Bankası, 2022 Yılında 8 Ayrı Tarım Desteği Veriyor

Tarımsal üretimin sürdürebilirliği ve kalkınmanın desteklenmesi adına bu sene de Tarım ve Orman Bakanlığı ile protokol imzalamış olan Ziraat Bankası, düşük faizli uzun vadeli ve esnek geri ödeme planlı tarım kredileri dağıtıyor. Bunun yanı sıra ana para ödemesiz gibi özel kredi destekleri de sunan Ziraat Bankası, aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hibe ödemeleri üzerine de kredi destekleri veriyor. Ziraat Bankası’nın verdiği tarım kredilerinin şartları değişmekle birlikte 2022 yılında çiftçilere özel olarak 8 ayrı kredi paketi oluşturulmuş bulunuyor.

Ziraat Bankası’nda Her Çiftçiye Uygun Kredi Bulunuyor

Ziraat Bankası, yeni tarım bankacılığı stratejisini açıkladığı toplantıda uygulamaya koyduğu yeni kredi ürünleri ile birlikte 2022 yılında çiftçilere sunulan destek paketi 8’e çıkarılmış bulunuyor. Bu kapsamda çiftçilik ile uğraşan gençlere “Genç Çiftçi Kredileri” veren Ziraat Bankası, çiftçilik ile uğraşan kadınlara ise “Kadın Çiftçi Kredileri” sağlıyor. Aracılık faaliyetinde bulunan kişilere “Altın Kovan Kredisi” ile destek veren Ziraat Bankası, sulama yöntemlerinin geliştirilmesi için ise “Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Kredisi” veriyor. Kooperatiflere de kredi sağlayan Ziraat Bankası, bu kapsamdaki kişilere ise, “Üreten Kooperatif Kredisi” paketi ile destek sağlıyor. Bunun yanı sıra borcu olan çiftçinin borcunu ödeyen “Tarım Transfer Kredisi” sağlayan Ziraat Bankası, iki kredisini de bu yıl itibariyle yenilemiş bulunuyor. Yenilediği “Küçük Ekipman Kredisi” paketinde limit artırımına gitmiş olan Ziraat Bankası, kredinin limitini 50.000 TL’den 100.000 TL’ye yükseltirken, bu kredinin sağladığı azami vade süresini ise 48 aydan 60 aya uzatmış bulunuyor. Ayrıca “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” kredisinin de yenileyen Ziraat Bankası, bu kredinin limitini ise 150.000 TL’den 250.000 TL’ye yükseltiyor.

 

İlgili Makaleler