Gündem

Rusya Fosfor Bombası Kullandı İddiası! Azovstal Fabrikası Alevler İçinde! 600 Asker Yangında Mahsur Durumda!

Rus ordusunun Ukrayna topraklarındaki işgal faaliyetleri devam ederken, Ukraynalı yetkililerin son dakika açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Rus kuvvetlerinin Azovstal fabrikasına fosfor bombaları ile saldırdığı öne sürüldü.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına düzenlediği saldırılar şubat ayından bu yana hız kesmeden devam ediyor. Ukrayna’nın doğu bölgesinde yer alan Mariupol kenti en çok saldırı düzenlenen bölgeler arasında yerini aldı.

‘Rusya Fosfor Bombası Kullandı’

Mariupol kentinde Rus kuvvetlerine karşı direnen Ukrayna ordusu askerleri, bölgede bulunan Azovstal fabrikasına sığınmıştı. Ukraynalı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, Rusya ordusu tarafından Azovstal fabrikasına düzenlenen saldırılarda fosfor bombası kullanıldığı iddia edildi.

Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petro Andriushchen konu ilgili paylaşımlarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Petro Andriushchenko, dün itibarı ile Rus ordusu tarafından ilk kez fosfor bombası ya da yangın bombası kullanıldığını açıkladı. Bu durumun Mariupol’ü savunan Ukraynalı askerlerine karşı bir ilk olduğunu ve bombanın ne tür bir bomba olduğunu uzmanların incelemesi gerektiğini söyledi.

Yangının Sıcaklığı 2.500 Santigrat Dereceye Kadar Çıkıyor

Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petro Andriushchenko, işgalci Rus ordusunun iddilarının termit tabakasına sahip 9M22C adlı yangın bombası kullandığı olduğunu ifade ederken, bombanın atılması sonucunda ortaya çıkan yangınların yaklaşık olarak 2 bin ile 2 bin 500 santigrat derece sıcaklığa ulaştığını ve bu yangınları durdurmanın neredeyse imkânsız olduğunu açıklamalarına ekledi.

Ukrayna basını, Rusya tarafından kuşatma altına alınan Azovstal fabrikasında tıbbi yardıma ulaşamayan yaklaşık olarak 600 yaralı asker olduğu bilgisini paylaştı. Daha önceki diplomatik girişimlerde, ağır yaralı Ukraynalı askerlerin bölgeden tahliye edilmesine karşılık Rus esirlerinin serbest bırakılması teklif edilmişti.

İlgili Makaleler