Ekonomi

Dolar Çıkmaya Başladı, Selçuk Geçer’den Beklenen Dolar Açıklaması Geldi! Dolar İçin Tarih Veren Selçuk Geçer, Bu Kez Çıtayı…

Realist ekonomi yorumları ile sektöründe popüler hale gelen isimlerden biri olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, aniden yükselmeye başlayan dolar kuruna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Geçmişte gerçekleştirdiği öngörülerine işaret eden Selçuk Geçer, dolar kurunun önümüzdeki günlerde ulaşacağı seviyeyi de açıkladı. Bu açıklamalarına eski hesaplarını da ekleyen Selçuk Geçer, dolardaki yeni destek seviyesini de açıkladı.

Geçmişte gerçekleştirdiği dolar kuru yorumları nedeniyle pek çok isim tarafından eleştirilen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, artan enflasyon ve Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz artırımı kararının ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini sabit bırakmasının ardından yeni bir öngörüde bulunmuştu. Bu öngörüsü ile yıl sonu dolar kuru beklentisini 20 TL’den 30 TL’ye çıkaran Selçuk Geçer’den yeni açıklamalar geldi.

Piyasalarda Hareketlilik Başladı

Bir süredir Amerikan Merkez Bankası FED’in suni baskıları altında düşüşe geçen altın ve dolar kuru, geçtiğimiz hafta itibaren üzerindeki suni baskıyı kırarak yeniden hareketlenmeye başladı. Temmuz ayında pik noktasına ulaşması beklenen gram altın fiyatları, uzunca bir aranın ardından yeniden 900 TL bandının üzerine çıkarken, dolar kuru ise TL karşısında yeniden 16 seviyelerine yaklaştı. Geçtiğimiz aylarda dolar kurunun ani artışına karşı vatandaşları sık sık uyaran ekonomist Selçuk Geçer, mayıs ayına işaret etmişti. Geçmişte yaptığı öngörülerde hem doların pik seviyelerini hem de yıl sonu seviyelerini tahmin eden Selçuk Geçer, mayıs ayı işareti ile bir kez daha haklı çıktı. Dolar ile ilgili yeni bir tahminde bulunan Selçuk Geçer, bir seviye daha verdi.

Selçuk Geçer, “Dolar 22 Kaçınılmaz”

Dolar tahminlerinde zirve için sürekli olarak temmuz ayına işaret eden ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yeni dolar tahmini ile herkesin dikkatini çekti. Twitter hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamalarda geçmişte verdiği seviyeleri de vatandaşlara hatırlattı. Doların yeni seviyesini vatandaşlar ile paylaşan Selçuk Geçer’in son açıklamasında; “Dolar 22 kaçınılmaz, dolar 17 her an. Boşa dolar 17 demedik… Dolar 14.95” ifadeleri yer aldı.

İlgili Makaleler