Gündem

Son Dakika: Twitter Anlaşması İptal mi Edilecek? Twitter CEO’su Agrawal’dan Musk’ı Kızdıracak Sözler Geldi!

Twitter CEO’su olan Parag Agrawal, bot hesaplar hakkında bir açıklama yaptı. Botların sayısının hesaplamak için izledikleri metodu anlatan Agrawal, Musk’ı kızdıracak ayrıntılara yer verdi.

Teknoloji girişimcisi Elon Musk, 44 milyar dolar karşılığında Twitter satın almak için bir anlaşma yapmış ancak daha sonra bu kararından vazgeçerek bu anlaşmayı askıya almıştı. Musk’ın bu hamlesinin arkasında ise, Twitter’ın sahte, bot ve spam hesaplarının oranının yüzde 5 olarak açıklaması olduğu biliniyor.

Twitter CEO’sundan Açıklama Geldi

Elon Musk, satın alma anlaşmasının askıya alındığını duyurduğu bir açıklama yapmıştı. Anlaşmanın devam edebilmesi için Twitter’ın yüzde 5 olarak açıkladığı verileri kanıtlamasını istemişti. Konu ile ilgili tartışmalar devam ederken, Twitter CEO’sundan konu ile ilgili uzun bir açıklama yapıldı.

Twitter’da spam paylaşımlar yapan sahte hesaplar hakkında açıklamalar yapan Twitter CEO’su , spamların insanları oldukça rahatsız ettiğini dolayısıyla spam sayısı indirebilmek için her gün çalıştıklarını ve sahte hesap sayısını en aza indirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yapılan spamların bazen otomasyon bazen insan eliyle yapıldığını söyledi. Bu hesapları tespit etmenin en zor yanının ise bazı spamların insan ve otomasyon kombinasyonu olması olduğunu dile getirdi. Agwaral’ın açıklamalarına göre her gün 500 binden fazla spam hesabı kapatılıyor.

Musk’ı Kızdıran Sözler

Sahte hesapların nasıl tespit edildiğini açıklayan Agrawal, Captcha ve telefon doğrulaması sistemlerinin sürekli olarak güncellendiğini ve spam hesapların insan eliyle rastgele olarak incelendiğini açıkladı.

İnceleme süreçlerinde halka açık bilgilerle birlikte gizli verilerin de kullanıldığını söyleyen Twitter CEO’su, bu nedenle bu incelemeyi Twitter dışından yapılmasının mümkün olmadığını ifade etti. Bu yöntem kullanılarak sahte hesap sayısını yüzde 5 olarak hesapladıklarını ekledi.

Bu açıklamalara tek bir emoji (gülen kaka) kullanarak cevap veren Musk, herkesin aynı yöntemi kullanarak hesaplama yapmasını ve sonuçlarını paylaşmasını istedi. Ayrıca sahte hesapların yüzde 20 oranında olduğunu ve Twitter’ın iddia ettiği yüzde 5 sahte hesap oranını kanıtlamadığı sürece anlaşmanın devam etmeyeceğini söyledi.

İlgili Makaleler