Gündem

Taşıt Kredilerinde Kampanya Üstüne Kampanya: O Üç Banka Devrede! Artık Herkes Sıfır Araç Sahibi Olabilecek! Üstelik…

Taşıt kredisi türünde verilen krediler daha uzun vade seçenekleriyle vatandaşlara sunulduğu için ihtiyaç kredilerinden daha kolay otomobil almayı sağlıyor. Bu kapsamda kredi sağlayan bankalar ise, mayıs ayı itibariyle vadelerde yükseltme, faizlerde ise düşürme politikasına gidiyor.

Sıfır otomobillerin her geçen gün artan fiyatları, araç almak isteyen vatandaşların mecburi olarak kredi kullanmasına neden oluyor. Bu kapsamda özellikle bahar aylarında hareketlenen otomotiv sektörü için bankalar da taşıt kredilerini hazırlamış bulunuyor. Öte yandan gerek vade gerek ise faiz yerine kar oranı sunmaları açısından daha avantajlı taşıt kredisi sunan bankaların başında Türkiye Finans, Albaraka Türk ve Ziraat Katılım Geliyor.

Türkiye Finans Taşıt Kredilerinde Faizi Kaldırıyor

Kredi yerine finansman desteği vermesi nedeniyle oldukça karlı bir taşıt alışverişi sağlayan Türkiye Finans, katılım bankacılığı prensipleri gereği faiz değil, karlılık oranı kullanıyor. Bu kapsamda karlılık oranını yüzde 1,79 ile sunan Türkiye Finans, 0 km araçlarda fatura değeri, 2. el araçlarda ise kasko değerini baz alarak taksitlendirmeler sağlıyor. Bu kapsamda Türkiye Finans Katılım Bankası’nın sunduğu taksit seçenekleri aracın değerine bağlı olmak ile birlikte 12 aydan 48 aya kadar değişiklik gösteriyor.

Albaraka Türk ve Ziraat Katılım Taşıt Finansmanı Veriyor

Faiz yerine kar oranı ile hizmet veren bir diğer bana olan Albaraka Türk, 0 km araçlarda fatura değeri, 2. el araçlarda ise kasko değerini baz alarak, 400 bin TL’ye kadar araçlar için araç bedelinin yüzde 70’ini; 400 bin TL’den 800 bin TL’ye kadar olan araç bedelinin yüzde 50’sini; 800 bin TL’den 1 milyon 200 bin TL’ye kadar olan araçlarda araç bedelinin yüzde 30’unu; 1 milyon 200 bin TL’den 2 milyona kadar olan araçlarda araç bedelinin yüzde 20’sini karşılıyor. Bu kapsamda sunulan taşıt finansman kredilerinin vade oranı ise tutar artıkça düşmekle birlikte 48, 36, 24 ve 12 ay olacak şekilde değişiyor. Öte yandan Albaraka Türk’tün taşıt finansman desteğinde sunduğu karlılık oranı yüzde 1,89 olarak belirlenmiş bulunuyor.

Kar oranını yüzde 1,67 olarak belirlemiş olan Ziraat Katılım ise bir katılım bankası misyonu ile hareket etmesi nedeniyle taşıt finansmanlarını çok daha kolay veren bankalar arasında yer alıyor. Uygun karlılık oranından sağladığı kredilerinde 0 km araçlarda fatura değeri, 2. el araçlarda ise kasko değeri baz alınmak koşuluyla değeri 400 bin TL’ye kadar olan araçları 48 ay vade ile taksitlendiren Ziraat Bankası, değeri 400 bin TL ile 800 bin TL arasında olan araçları 36 ay taksit; değeri 800 bin TL ile 1 milyon 200 bin TL arasında olan araçları 24 ay taksit; değeri 1 milyon 200 bin ile 2 milyon arasında olan araçları ise 12 ay taksit ile finanse edebiliyor.

İlgili Makaleler