Genel

40 Milyar Dolarlık Yardım Paketi Senato Tarafından Onaylandı! Top Biden’da!

Geçtiğimiz günlerde Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan 40 milyar dolar tutarındaki yardım paketi, ABD Senato’su tarafından da onay aldı. Yardım paketini içeren bu tasarının yasalaşması adına son bir adım kaldı, o da ABD Başkanı Joe Biden tarafından onaylanması.

Rusya’nın işgalci faaliyetleri sonrasında hem askeri hem ekonomik yardımlar alan Ukrayna’ya, ABD tarafından bugüne kadarki en büyük yardım gerçekleşmek üzere. 40 milyar dolarlık yardım paketi ABD kongresi tarafından onaylandı.

ABD Başkanı’nın Onayına Kaldı

40 milyar dolar değerindeki yardım paketinin içerisinde askeri yardımların yanı sıra insani yardımlar ve ekonomik yardımlar da yer alıyor. Temsilciler Meclisi’nde onaylanmasının ardından Senato’da oylanan yardım paketini içeren yasa tasarısı 86 oy aldı ve onaylandı. Bu tasarının yasalaşması adına gözler ABD Başkanı Joe Biden’a çevrildi ve tasarı, imzalanması için Beyaz Saray’a gönderildi.

Ukrayna Galip Gelebilir

Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer oylama gerçekleşmeden önce bazı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda Ukrayna’ya yardım yapılması için çağrıda bulunan Schumer, yardım paketinin büyüklüğüne ve önemine değindi. Senato’nun acil olarak bu yardım paketini onaylaması gerektiğini söyleyen Schumer, Ukrayna halkının hayatta kalmasına yardımcı olacağını ve savaştan galip ayrılmalarına sebep olabileceğini söyledi.

Yardım Paketinin İçeriği

Yardım paketinin içeriği açıklandı. Askeri, insani ve ekonomik yardımlar içeren pakette;

  • 6 milyar dolar- güvenlik yardımları için,
  • 8,7 milyar dolar- Ukrayna’ya yollanan ABD ekipmanlarının stok yenilemesi için,
  • 3,9 milyar dolar- ABD ordusunun Avrupa Komutanlığı’ndaki operasyonları için
  • 11 milyar dolar- Acil durumlar için Kongre onayı olmadan kullanılabilecek özel fon
  • 5 milyar dolar- küresel gıda güvensizliği için
  • 9 milyar dolar- Ukrayna ekonomisine fon desteği için verilecek.

İlgili Makaleler