Gündem

Asgari Ücretliye Zam Kapıda! Müjdeli Haberi Çalışma Bakanı Bilgin Verdi

Türkiye’de enflasyonun giderek artması, vatandaşları geçim derdinde kara kara düşündürmeye devam ediyor. Geçinmek ve yaşamını ideal biçimde sürdürmek isteyenler, aldıkları maaşların kısa sürede uçup gitmesini seyrediyor. Ocak ayında yüzde 50 oranında zam alan asgari ücret, henüz birkaç gün içinde enflasyona yenik düştü ve vatandaşlara yetmemeye başladı. Asgari ücretlinin geçinmekte zorlanmasıyla birlikte hükümet harekete geçti ve çözüm için düğmeye bastı.

Ocak 2022’de yüzde 50 oranında zam alan asgari ücretliler büyük bir sevinç yaşamış ve sosyal medyada halay çeken paylaşımlar yapılmıştı. Fakat ocak ayından bu yana asgari ücretli elindeki maaşın hızla buharlaşması karşısında neye uğradığını şaşırdı. Giderek artan enflasyon asgari ücretlinin belini büktü ve maaşa yapılan yüzde 50 oranındaki zammı unutturdu. Son dönemde maliyetler sebebiyle her ürünün sık sık zamlanması karşısında vatandaşların alım gücü yerlere indi.

Asgari Ücrete Zam Müjdesi

Sigara, akaryakıt, ekmek ve diğer tüketim ürünleri zam üstüne zam alırken, vatandaş geçim derdine düştü. Özellikle asgari ücretli büyük bir zorluk yaşarken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, vatandaşları heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Son dönemde milyonlarca emekli ile birlikte temmuz ayında zam yapılacağı konuşulan asgari ücret bir kez daha gündeme geldi. Türkiye’de milyonlarca kişinin asgari ücretle çalıştığı biliniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yakın zamanda bir zam yapılacağına dair dikkat çeken açıklamalar yaptı. Hem asgari ücretli hem de emekli milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli gelişmelerin masaya yatırıldığı öğrenildi. Son yıllarda alım gücü hızla düşerken emekli ve asgari ücretlinin aldığı maaşlar yaşamı karşılamaya yetmiyor.

Maaşlara Temmuz Ayında Zam Yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in son açıklamalarına bakıldığında Temmuz ayı itibariyle hem 3600 ek gösterge bekleyenler hem de asgari ücretliler müjdeli haberlerle karşılaşabilir. Ayrıca EYT bekleyenleri sevindirecek çalışmaların devam ettiği ve temmuz ayında bu konuyla ilgili bir açıklamanın gelebileceği öne sürüldü. Milyonlarca vatandaş emekli maaşlarına yapılacak zammın yanı sıra asgari ücrete de zam yapılmasını bekliyor.

İlgili Makaleler