Ekonomi

Yönetim Yüzde 25 Zam Verdi İşçiler Yüzde 30’da Diretti, Patron Lokavt İlan Etti

İşçi maaşlarına zam konusunda yaşanan önemli gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin ve dünyanın en önemli trafo üreticilerinden olan BEST A.Ş. de zam konusunda işçiler ile şirket yönetimi anlaşamadı. Yaşanan gelişmeler sonrası ise firma işçiler adına lokavt kararı aldı. 

YÜZDE 30 ZAMDA DİRETİNCE İŞTEN ÇIKARILDILAR

BEST A.Ş. bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarına zam konusunda Türk Metal Sendikası ile görüşmeler gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen görüşemelerin ardından işçiler yüzde 30 zam talebinde bulundular. İşveren tarafı ise işçilere yüzde 25 zam önerdi. Ancak işçiler geri adım atmadı ve yüzde 30’luk zam konusunda direttiler. Üç yıllık dönemi kapsayacak teklifte sosyal yardımlar hariç toplam yüzde 70’i aşan bir ücret artışına soğuk bakan sendika yönetimi daha yüksek zam talebinde ısrarcı oldu. 

Bu kararın kabul edilmemesinin ardından ise Türk Metal Sendikası 1 Temmuz tarihi itibariyle grev kararı aldı. İşçilerin bu grev kararın ardından Türkiye’nin ve dünyanın en önemli trafo üreticilerinden olan ve Yırcalı ailesinin yönettiği BEST A.Ş. lokavt kararı aldı. 

2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Yasasına göre, işyerinde faaliyetin tamamen durmasına sebep olacak tarzda, işveren veya işveren vekilinin kendi teşebbüsü ile veya bir işveren kuruluşunun verdiği karara uyarak işçilerin topluca işten uzaklaştırılmalarına denir.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir