Gündem

Son Dakika: Rusya, Ukrayna’ya Gönderilen Yardımları Vurdu! Rus Savunma Bakanlığı Açıkladı!

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya yolladığı büyük ölçekli bir silah yardımı sevkiyatı, uzun menzilli füzeler ile ülkenin kuzeybatısında imha edildi. Ayrıca Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov tarafından bir açıklama yapıldı ve Mariupol’de bulunan Ukraynalı son asker grubunun da teslim alınması ile Azovstal çelik fabrikası tamamen boşaltıldı.

Rusya Uyarmıştı, Bugün Vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Kiev’e gönderilmek üzere yola çıkan büyük bir silah yardımı sevkiyatı uzun menzilli füzeler vasıtası ile vurularak imha edildi. Yapılan silah yardımlarının Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri tarafından gerçekleştirildiği ve pek çok askeri teçhizat ve silah içerdiği açıklandı. Ukrayna’nın kuzeybatı bölgesinde yer alan Zhytomyr bölgesinde Malin tren istasyonuna çok yakın bir bölgede bulunan silahlar, Kalibr füzeleri kullanılarak imha edildi.

Batı ülkelerinin Ukrayna’ya yaptığı silah yardımları konusunda sık sık uyarılarda bulunan Rus yetkililer, bu ülkelerin Ukrayna’ya silah yardımı yapmasına asla müsaade etmeyeceklerini söylemişlerdi. Silah taşındığını düşündükleri, Ukrayna sınırından içeri giren her sevkiyatın Rusya için meşru bir hedef olacağını açıklamışlardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmesinde batı ülkelerinin silah yardımlarını bir an önce bırakması gerektiğini söylemişti. Batı ülkelerinin yaşanan bu vahşi olaylara son vermek gibi bir niyeti varsa öncelikle Ukrayna’ya silah tedarik etmeyi bırakmaları gerektiğini dile getirmişti.

Çelik Fabrikası Tamamen Boşaltıldı

Diğer yandan Rusya Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Igor Konaşenkov savaşın son duru hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Azovstal çelik fabrikasında direniş gösteren son Ukraynalı asker grubunun da teslim olduğunu açıklayan Konaşenkov, fabrikanın tamamının boşaltıldığını açıkladı.

İlgili Makaleler