Ekonomi

O Üç Bankanın Borç Erteleme Şartları Açıklandı! Sadece Başvuru Yapanların Borçları Ertelenecek! Erteleme İçin Son Gün…

Bankaların en sık kullanılan bankacılık hizmetleri olan kredi kartları ve krediler, geri ödenmesi konusunda vatandaşlara bazı durumlarda sorun yaratabiliyor. Özellikle pandemi gibi olağanüstü durumlarda gelir kaybı yaşayan vatandaşlar, borçlarını geri ödemekte zorlanabiliyor. Bu zorlanmalar sonrası geciken borçlar ise, vatandaşların kredi notunda düşüşlere neden olabiliyor.

Vatandaşların kredi notlarının düşmemesi adına çeşitli de seçenekler sunan bankalar, 2022 yılında da bu avantajlı geri ödeme seçenekleri sağlıyor. Bu bağlamda borç geri ödemelerinde ertelemeler ya da yeniden yapılandırmalar sağlayan bankalar, vatandaşların borçlarını daha rahat bir şekilde ilerleyen tarihlerde ödemesine imkan yaratıyor. Bu bankaların bazıları ise, daha avantajlı hizmet vermesiyle vatandaşlar tarafından daha sık tercih ediliyor.

Borç Erteleme Gerçekleştiren Bankalar Hangileri?

Borç erteleme gerçekleştiren bankaların kendi politikaları çerçevesinde şartları değişebiliyor. Bu kapsamda bazı bankalar, borçları faizsiz olarak ertelerken; bazı bankalar, borç erteleme işlemini faiz ile gerçekleştiriyor. Her iki işlemde de vatandaşlar bankaya ödeme taahhüdü verdiği için borç gecikmesinin kredi notunu etkilemesinin önüne geçmiş oluyor. Bu kapsamda 2022 yılının mayıs ayı itibariyle en karlı borç erteleme seçeneklerini sunan bankaların başında Garanti BBVA, Akbank ve Vakıfbank geliyor.

Borç Erteleme Gerçekleştiren Şartları Neler?

Sağladığı hizmetler ile özel banka kuruluşlarının başında gelen Garanti BBVA ve Akbank, borç erteleme seçeneği sayesinde müşterilerinin rahat bir nefes almasını sağlıyor. Hem kredi hem de kredi kartları için borç erteleme seçeneği sağlayan Garanti BBVA ve Akbank, başvuru yapan her müşterisinin borçlarını bir seferliğe mahsus olmak üzere 30 güne kadar erteleme seçeneği sunuyor. Böylece 30 gün boyunca ödeme gerçekleştirmeyen Garanti BBVA ve Akbank müşterileri, geçen sürenin sonunda kaldığı yerden borçlarını ödemeyi sürdürebiliyor. Öte yandan avantajlı bir borç ödeme seçeneği sunan Vakıfbank, iki ayrı seçenek ile müşterilerinin karşısına çıkıyor. Bu kapsamda borç erteleme seçeneğini sadece bir kereye mahsus olarak sunan Vakıfbank, 45 günlük ertelemeler için herhangi bir faiz eklemesi gerçekleştirmiyor. Müşterilerin 90 günlük ertelemeler de sunan Vakıfbank, bu ertelemelerde ise, düşük faizli olarak kredi kartı ve kredi borçlarını öteliyor.

İlgili Makaleler