Gündem

SGK’lı Olanlar İçin Beklenilen Müjde Geldi: Toplu Ödeme Gerçekleştirilecek! Başvuru Yapanların Hesabına Toplu Olarak 12 Bin TL Yatacak!

Türkiye’de hem çalışma hem de emeklilik halini düzenlemesi nedeniyle bu hallere dahil olan sağlık alanında pek çok destek ödemesi gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bünyesinde hizmet verdiği Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanlığı ile birlikte destek ödemelerini her geçen gün artırıyor. Özellikle şu günlerde artan enflasyonun da etkisiyle vatandaşların bu destek ödemelerinden daha çok yararlanmasını isteyen SGK, bu ay itibariyle bazı şartları taşıyan sigortalılara 12 bin 454 TL ödeme gerçekleştiriyor.

Özellikle sağlık alanında gerçekleştirdiği sosyal destek ödemeleri ile sigortalı olan vatandaşları pek çok açıdan rahatlatan SGK, kaplıca tedavilerinden iş göremezlik ödeneğine kadar pek çok alanda gerçekleştirdiği ödemelerini bu kez doğum alanına taşıyor. Özellikle kadınlara yönelik bir tür destek ödemesi gerçekleştiren SGK, doğum parasının 2022 yılı tutarını da açıklamış bulunuyor.

SGK, 2022 Yılında Da Doğum Parası Desteği Veriyor

Kadının çalışma yaşamına katılımını artırmak adına destek ödemeleri ve çeşitli projeler ile kadınları destekleyen SGK, özellikle kadının çalışma yaşamında ara vermesine neden olan doğum halini de maddi olarak destekliyor. Bu sayede kadınların çalışmadığı sürede maddi olarak bir gelir kaybı yaşamasını engelleyen SGK, belli bir oranda gerçekleştirdiği ödeme ile kadınların hem çalışma hem de aile yaşamında var olabilmesini sağlamayı amaçlıyor. SGK kapsamında olan 4A (SSK), 4B (Bağ-Kur) ve 4C (Emekli Sandığı) sigorta türlerine mahsus olarak çalışan her doğum yapan kadının başvuru yapabileceği doğum parası, 2022 yılında ise, zamlı bir şekilde ödeniyor.

Doğum Parası Bu Yıl 12 Bini Geçiyor 

Doğum yapan kadınların yararlanabileceği doğum parası, kadının doğumdan önce aldığı maaş oranına göre hesaplanıyor. Bu bağlamda asgari ücret ile çalışan kadınlar için bu yıl doğum parası 12 bin 454 lira olarak belirlenmiş bulunuyor. Doğumdan hemen sonra başvuru yapılması gereken doğum parasından yararlanabilmek için kadınların başvuru yapması şartı bulunmuyor. Şöyle ki, eş de eşine vekaleten başvuru da bulunabiliyor. Ancak, SGK tarafından ödenen doğum paraları, yalnızca kadının hesabına açılmış olan bir hesaba yatırılıyor. Ayrıca, ödemelerin gerçekleştirildiği SGK tarafından kısa mesaj ile doğum yapan kadınlara bildiriliyor.

İlgili Makaleler