EkonomiGündem

Taşıt, Konut, İhtiyaç Ayırt Edilmiyor; Tam Bankaların Kredi Faiz Oranları Mayıs İtibariyle Düşüşe Geçiyor! İndirimli Faiz Oranları İle Kredi Çekmek İçin…

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte her sene olduğu gibi bu sene özellikle taşıt sektöründe yeni bir hareketlilik başlamış bulunuyor. Devlet tarafından devreye sokan düşük faizli konut kredileri, konut sektörünü de harekete geçirirken, pek çok banka kredi verme yarışına yeniden dahil olabilmek için kredi faiz oranlarını düşürüyor.

Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından verilecek olan düşük faizli konut kredisi müjdesinin ardından bankalar teker teker konut kredilerinin faiz oranlarını düşürmeye başlamış bulunuyor. Bu bağlamda özellikle bazı bankalar yüzde 1’e yakın faiz oranları ile dikkat çekiyor.

Kredi Faiz Oranları Düşüyor

Arka arkaya gelen faiz indirimleri haberlerinin ardından özel bankalar da faiz oranlarını mayıs ayı itibariyle düşürmeye başlıyor. Bu bağlamda Garanti BBVA ihtiyaç kredilerinde faizlerini yüzde 2,65 oranına kadar çekmişken, konut kredilerinde yüzde 2,79; taşıt kredilerinde ise yüzde 2,84 faiz oranları ile krediler sağlıyor. Bununla birlikte indirime giden bankalardan biri olan ING Bank, ihtiyaç kredilerini yüzde 2,64 oranından başlatırken, konut kredilerini yüzde 2,69; taşıt kredilerini ise yüzde 2,14 oranıyla müşterilerine sunuyor. HSBS bankasında da faizler indirim ile buluşmaya başlıyor. Bu kapsamda ihtiyaç kredilerinde vade oranlarına göre faiz sunan HSBC bu kredisinin faizlerini yüzde 2,67’den yüzde 3,07’ye kadar çıkarabiliyorken, yine konut ve taşıt kredilerinde vadeye göre değişen faiz oranları ile hizmet veriyor. Öte yandan QNB Finansbank’ın mayıs ayı itibariyle ihtiyaç kredilerinde faiz oranları yüzde 1,89’a; konut kredilerinde faiz oranları yüzde 2,27’ye; taşıt kredilerinde faiz oraları ise yüzde 2,45’e kadar gerilemiş bulunuyor.

Kamu Bankaları Düşük Faizli Krediler Dönemini Başlatıyor

Konuttan taşıta kadar pek çok kredisinde avantajlı hizmetler sağlayan kamu bankaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği düşük faizli konut kredisinden yararlanamayacak olan vatandaşları da uygun faizler ile buluşturuyor. Bu kapsamda Vakıfbank’ın ihtiyaç kredisinin faiz oranları bu ay itibariyle yüzde 1,91’e kadar gerilemişken; Halkbank’ın faiz oranları yüzde 1,71; Ziraat Bankası’nın faiz oranları ise aynı kredi türünde yüzde 1,94 oranından başlıyor. Bunun yanı sıra Vakıfbank yüzde 1,29’dan Halkbank ise yüzde 1,20’den konut kredileri sağlarken, Ziraat Bankası çalışan ve emeklilere özel yüzde 1,29; sıfır konut alacaklara özel yüzde 1,20; diğer tüm müşterilerine ise yüzde 1,36 oranından kredi sağlıyor. Öte yandan Vakıfbank ve Halkbank’ın taşıt kredisi yüzde 1,59 faiz oranı sunarken; Ziraat Bankası’nın taşıt kredileri yüzde 1,61 oranından başlıyor.

İlgili Makaleler