Gündem

Gıda Kıtlığı Yaşanan ABD’ye Avrupa Yardımı! Bebek Maması İçeren Gıda Sevkiyatının İlk Bölümü Gerçekleşti!

Tedarik zincirinde meydana gelen sıkıntılar ve aksaklıklardan ötürü bir süredir bebek maması arzı konusunda problemler yaşayan ABD’ye Avrupa’dan yapılan ilk sevkiyat tamamlandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Joe Biden’in Asya kıtasında gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Güney Kore’den Japonya’ya uçarken gazetecilere açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Beyaz Saray Sözcüsü, bebek maması konusunda açıklamalar yaptığını söyledi. Söylenenlere göre; 35 bin kilodan fazla bebek maması, Avrupa’dan Amerika’nın Indianapolis şehrine uçakla taşındı.

Bebek Maması İçeren İlk Sevkiyat Tamamlandı

Yapılan bu sevkiyatın, Amerika Birleşik Devletleri’nde meydana gelen ve gün geçtikçe derinleşen bebek maması kıtlığını önleyebilmek amacı ile bu hafta sonu itibarı ile ilk kez gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Yapılan sevkiyatların bu hafta içi de devam edeceği, Almanya üzerinden bebek mamaları ile yüklü uçakların gelmeye devam edeceği açıklandı. Yapılan açıklamalara göre bu bebek mamalarının dağıtımına en kısa sürede başlanacak.

Bebek Maması Krizinde Bir Rahatlama Meydana Gelecek

Beyaz Saray Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü görevini üstlenen Brian Deese konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalara göre, Avrupa üzerinden gelen bebek maması sevkiyatının önümüzdeki günlerde kademeli olarak bir rahatlama meydana getirecek.

Şubat ayında, bebek maması üreten Abbot isimli bir fabrikanın üretim faaliyetleri sonlandırılmıştı ve tesislerinde inceleme başlatılmıştı. Pudra içeren bazı bebek mamalarının tüketilmesi sonucunda 4 bebek ağır olarak hastalanmış ve 2’si hayatını kaybetmişti.

FDA’nın yürüttüğü inceleme çalışmaları sonuncunda, fabrikanın bakteri riski taşıdığı tespit edilmiş ve bazı ürünlerin güvensiz olduğu ortaya çıkmıştı. Abbot’un fabrikası, şubat ayından beri bu sebeplerden ötürü faaliyet göstermiyor.

İlgili Makaleler