Ekonomi

İslam Memiş Döviz Fiyatlarını Değerlendirdi! Yatırımcılar İçin Müjdeli Bir Haber Verdi!

Para ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yalnızca altın değil diğer yatırım araçları hakkında yaptığı değerlendirmeleri takipçiler ile paylaştı. Yaptığı isabetli yorumlar ile oldukça dikkat çeken altın ve para piyasaları uzmanı, yatırımcılara müjdeli bir haber verdi.

Piyasalardaki fiyat artışlarının altını çizen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, başta dolar olmak üzere altın ve Euro’da fiyatların çok yükseldiğini ifade etti. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda döviz fiyatlarının sabitlendiği söylenmesine rağmen, bu açıklamaların bir ay içerisinde önemini kaybettiğini dile getirdi.

Piyasalarda Fiyatlar Yükseliyor

Döviz fiyatlarının sabitlendiği açıklamalarının yapıldığında dolar fiyatlarının 14,73 TL seviyesinde olduğunu söyleyen İslam Memiş, bugün itibarı ile doların 16 TL üzerinden alıcı bulduğunu ve bu yükselişin durması için bir sebep görmediğini ifade etti.

Fiyatların bu denli yükseldiği piyasalarda yatırımcıların ne yapacağını bilemediğini söyleyen uzman isim, tasarruf sahibi kişilerin sakin olması yönünde çağrı yaptı. Döviz ve altın fiyatlarındaki yükselişin altını çizen İslam Memiş, yatırım amacı ile değerlendirilebilecek başka bir enstrüman olarak bir emtia ürününe dikkat çekti.

Bugün itibarı ile pek çok yatırım ürününde fiyatlar arttı. Piyasalarda; Dolar 16 TL’nin üzerinde, Euro 17 TL’nin üzerinde, Sterlin 20 TL’nin üzerinde, gram altın ise spot piyasa 960 TL’nin üzerinde alıcı buldu.

Buğday Emtiasına Dikkat

Hemen hemen tüm yatırım araçlarında meydana gelen bu fiyat artışlarının altını çizen İslam Memiş, yatırım ürünü olarak tarım emtialarını işaret etti. Yatırım olarak tarım emtialarını tercih eden tasarruf sahiplerinin, satış yapmak için acele etmemesi yönünde bir çağrıda bulundu.

Özellikle buğday emtiasını işaret eden uzman isim, ilk olarak bu ürünü gündeme getirdiğinde 545 TL olduğunu ancak yıl sonu için tahminin 1650 TL seviyesinde olduğu dile getirdi.

İlgili Makaleler