Ekonomi

Kamu Bankalarından Emekli Maaşı Alanlar Yaşadı! Ödemeler Başladı Bile; Her Emekli 750 TL Birden Kazanacak! Ödemelerden Faydalanabilmek İçin…

Bir süredir emekliye rahat bir nefes aldırmasıyla emeklinin yakından takip ettiği emekli promosyonları 2022 yılı için de ödenmeye başlanmış bulunuyor. Üstelik emekli promosyonları kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından da ödeniyor.

Yaşanılan enflasyon artışı nedeniyle ek gelir olarak emekli promosyonlarını gören emekliler, kamu bankalarının avantajlı hizmetlerine ek olarak sunduğu promosyonlar nedeniyle maaşlarını sık sık Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’a taşıtıyor. Öte yandan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 2022 yılı emekli promosyon tutarlarını belirlemiş bulunuyor.

Kamu Bankaları 750 TL’ye Varan Emekli Promosyonları Veriyor

Kendi bankasından maaş alanlara üç yıla bir, maaşını bu sene taşıyacaklara ise ilk maaşı ile birlikte promosyon ödemesi gerçekleştirecek olan kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, 2022 yılı promosyon tutarlarını da belirlemiş bulunuyor. Promosyon tutarlarını maaşa göre gerçekleştiren Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, maaşa göre minimum 500 TL, maksimum ise 750 TL promosyon ödemesi yapıyor. Bu bağlamda Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tan yapılan açıklamaya göre; emekli aylığı 1.499 TL ve altında olan emekliler 500 TL, emekli aylığı 1.500 TL ile 2.499 TL arasında olan emekliler 625 TL, emekli aylığı 2.500 TL ve üzeri olan emekliler ise 750 TL nakit promosyon alabiliyor.

Üç Yıl Şartı Kamu Bankalarında Da Aranıyor

Hem kamu bankaları hem de özel bankalar SGK ile gerçekleştirdiği promosyon anlaşması kapsamında promosyon ödemeleri gerçekleştirdiği için bu promosyon ödemelerini anlaşmadan doğan hakları nedeniyle üç yıla bir gerçekleştiriyor. Dolayısıyla emekli promosyonlarından yararlanmak isteyen vatandaşların maaşını taşıdığı bankadan üç yıl boyunca maaş alacağına dair bir taahhütname imzalaması gerekiyor. Aynı şart kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ta da bulunuyor. Müşterilerine promosyon ödemesi yapmak için üç yıl boyunca maaşını bankasından alma şartı koymuş olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank maaş taşıma işlemi esnasında söz konusu sözleşmeye onay istiyor. Maaşlarını taşımaları karşılığında Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tan emekli promosyonu almaya hak kazanacak olan emekliler, taşıma işlemini bankaların şubelerinden ve dijital bankacılık araçları üzerinden yapabildiği gibi e-Devlet Kapısı üzerinden de gerçekleştirebiliyor.

İlgili Makaleler