Ekonomi

SGK’ya Gitmeden e-Devlet Aracılığıyla Emeklilik Primi Sorgulama

Çalışma hayatı içerisinde yer alan vatandaşlar emekli olamanın hayali kuruyorlar. Bunun için erken yaşlardan itibaren sigorta primi ödemesi yapan vatandaşlar emeklilik şartlarını tamamlayıp biran önce emekli olmak istiyorlar. 

Emekli olamayan vatandaşlar ise emeklilik şartlarından olan prim ödemelerini dönem dönem kontrol ediyorlar. 

Vatandaşlar emeklilik primlerini Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek öğrenebilirler ancak bunun daha kolay yolu bulunuyor. Vatandaşlar internet üzerinden bu primlerini kontrol edebilirler. 

SGK’YA GİTMEDEN EMEKLİ PRİMİ SORGULAMA

Emeklilik konularının gündemde olduğu şu günlerde vatandaşlar internet üzerinden emeklilik primi sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyorlar. Bunun için izlemeniz gereken tüm adımları aşağıda aktarıyoruz. 

Adım Adım Yapılacak İşlemler

Vatandaşlar öncelikle e-Devlet’in internet adresine girecekler. (https://www.turkiye.gov.tr) Burada kendi T.C numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapacaklar. Şifresi olmayan adaylar şifrelerini PTT’ler aracılığıyla alabilirler.

Sisteme giriş yapan vatandaşlar daha sonra sizlere verdiğimiz bağlantı (https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu) üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet hizmetleri sayfasına ulaşacaklar. Bu bölüme e-Devlet anasayfası üzerinden SGK diye arama yaptığınızda da ulaşabilirsiniz.

SGK’nın e-Devlet işlemlerine ulaşan vatandaşlar daha sonra hangi SGK kolundan sigortalıysanız (4A, 4B ya da 4C) onun hizmet dökümünü göreceksiniz. Hizmet dökümünde başlangıçtan bu zaman kadarki primleri görebilirsiniz.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir