Ekonomi

Altın Fiyatlarında Yükseliş Devam Ediyor! Gram Altın 975 TL Seviyesini Aştı!

Altın fiyatlarında meydana gelen yükseliş bugün de devam etti. Güne yükseliş ile başlanmasının ardından gram altın fiyatı 975 TL, çeyrek altın 1.568 TL seviyesine yükselirken Cumhuriyet altını ise 6.500 TL seviyesinden alıcı buldu.

FED Dikkatli Olmalı

ABD Merkez Bankası (FED) yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar, piyasalar tarafından en çok dikkate alınan gelişmelerin başında yer aldı. Piyasalarda yaşanan gelişmeler üzerine Atlanta FED Başkanı Raphael Bostic bazı açıklamalarda bulundu. Rusya’nın Ukrayna topraklarında gösterdiği işgalci faaliyetlerin arz kısıtlamalarını devam ettirdiğini ve yeni tip korona virüs salgının etkilerinin belirsiz olduğunu dile getiren Bostic, FED’in enflasyon ile mücadele kapsamında uyguladığı sıkılaşma politikalarında her zamankinden daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

2020’den Bu Yana En Düşük Seviyeler

Dün açıklanan verilere göre, ABD’de konut satışları, nisan ayı baz alındığında yüzde 16,6 oranında azaldı ve 591 bin olarak gerçekleşti. Bu seviye 2020 yılının Nisan ayından beri gerçekleşen en düşük seviye olarak kayıtlara geçti. Konut satışlarında meydana gelen bu ciddi azalışın nedenleri arasında kredi faiz oranları ve konut fiyatlarındaki artışlar yer aldı.

Analistlerin yaptığı açıklamalara göre, bugüne ait veri gündeminde öne çıkan gelişmelerin başında dayanıklı mal siparişlerindeki artış yer aldı. Buna göre teknik açıdan bakıldığında ons altın fiyatları için 1830 – 1800 dolar destek noktası, 1880 doların ise direnç noktası olarak belirlendiği ifade edildi.

Piyasalardaki Oynaklık Devam Edecek

Ülkemizde ise altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Gram altın fiyatı 975 TL seviyesinden alıcı bulurken, çeyrek altın 1.568 TL ve Cumhuriyet altını ise 6.500 TL seviyesine yükseldi. Analistlerin yaptığı açıklamalara göre, büyüme ve enflasyon endişelerinin yanı sıra para politikalarındaki sıkılaşmanın hızlanacağına yönelik endişeler fiyatlardaki oynaklığın devam edeceğini işaret ediyor.

İlgili Makaleler