Gündem

Kurban Fiyatları Belli Oldu; Bu Kurban Çok Zor Geçecek! Küçükbaş ve Büyükbaş Kurbanlık Ne Kadar? Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Açıkladı…

Tüm İslam alemi tarafından kutlanılan ve bu sene 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde, vatandaşların yakından ilgilendiği küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları belli oldu.

Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de kurbanlık fiyatlarının nasıl bir fiyat aralığına ulaştığı olmaya başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan hem küçükbaş hem de büyükbaş kurban fiyatlarını açıkladı.

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Kurban Fiyatlarını Açıkladı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde fiyatlar hakkında bilgi veren Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, küçükbaş kurbanlıkların 2,5 ile 4 bin TL arasında değişiklik gösterdiklerini belirtirken; büyükbaş kurbanlıkların 20 ile 25 bin TL arasında değiştiğini belirtti. Doğan’ın konuyla ilgili açıklamalarında; “Samsun ve çevre illerinde bu sene de kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmıyor. Bölgemizde tarım ve hayvancılık oldukça yaygın. Fiyatlarda enflasyon ve maliyetler nedeniyle birtakım artış oldu. Geçen yıl Samsun’da büyükbaş canlı hayvanın kilo fiyatı 35 TL’den satılıyor. Bu sene ise 60 TL civarında satılıyor. Küçükbaş kurbanlık ise geçen yıl 800-1500 TL arasında değişiyordu. Bu sene küçükbaş kurbanlık fiyatı ise 2,5 ile 4 bin TL arasında değişiyor. Geçen yıl ortalama bir büyükbaş kurbanlığın fiyatı 15 bin TL’ye alabiliyordu. Bu sene ise ortalama büyükbaş kurbanlık fiyatları 20-25 bin TL arasında değişiyor. Canlı 600 kiloluk bir tosunun fiyatı ise 40 bin TL’yi buluyor” ifadeleri yer aldı.

Et Tedarikinde Yaşanan Sıkıntılar Fiyatları Artırıyor

Açıklamalarında sektörün yaşadığı sıkıntılara da değinen Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, yaşanan fiyat artışının bir nedeninin de tedarik zincirinde ortaya çıkan aksaklıklar olduğunu dile getirdi. Doğan’ın konuyla ilgili açıklamalarında; “Damızlık vasfı taşıyan ve doğurganlık özelliği olan dişi hayvanların kesilmemesine özen gösterilmesi gerekiyor. Bu hayvanlara milli servet gözüyle bakmamız gerekiyor. Erkek kurbanlıklarda ise yaşını tamamlamamış hayvanları kesmesinler. Kurbanlık vasfını taşımayan hayvanların kesilmemesi gerekiyor. Alıcı ve satıcılara tavsiyemiz; damızlık vasfını yitirmemiş hayvanların satışının ülke hayvancılığı ve et tedariki açısından olumsuz etkileri olduğunu unutmamalarıdır” diye konuştu. Öte yandan Samsun’da 25 bin büyükbaş, 20 bin civarında da küçükbaş kurbanlığın bulunduğu belirtildi.

İlgili Makaleler