Gündem

Bedelli Askerlik İçin 2022 Yılı Ücreti Açıklandı! Şartlar Belli Oldu, Ziraat Bankası Harekete Geçti! Bedelli Askerlik Kredisi Verilecek…

Çeşitli nedenler ile askerliğe gitmemiş olan erkeklere bir seçenek olarak sunulan bedelli askerlik, belirli ücret karşılığında yapılıyor. Askerlik süresi bir ay olan bedelli askerlikte talep edilen ücret ödendikten sonra, Milli Savunma ve Güvenlik Bakanlığı tarafından başvuru yapan adaylar kademeli bir şekilde askere alınıyor. Vatandaşlar tarafından ücreti bir hayli yüksek bulunan bedelli askerliğin 2022 yılındaki karşılığı da belli olmuş bulunuyor.

2022 yılı için bedelli askerlik ücretini açıklayan devlet, bedelli askerlik için bekleyen vatandaşları bir kez daha harekete geçirmiş bulunuyor. Bedelli askerliğin tutarını karşılayamayacak olan vatandaşlar, çareyi bir kez daha banka kredilerinde ararken; ilk hamle Ziraat Bankası’ndan geliyor. Sadece bedelli askerlik için kullanılmasına yönelik bir kredi paketi hazırlamış olan Ziraat Bankası, belirli şartları taşıyan tüm vatandaşlara bu kredileri veriyor.

Bedelli Askerlik 2022 Yılı Ücreti Ne Kadar?

Askerlik çağına girmiş yükümlülerden herhangi bir yaş sınırlandırması olmaksızın fiili askerlik hizmetine başlamamış olan vatandaşların yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı, bakaya veya saklı olmaması halinde başvuru yapabileceği bir askerlik türü olan bedelli askerlikte e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen başvurular ile süreç başlatılmış oluyor. E-Devlet üzerinden veya askerlik şubeleri aracılığıyla başvuru yapabilme hakkına sahip olan vatandaşlar, belirlenmiş olan bedeli yatırdıktan sonra temel askerlik eğitimi için askere alınacakları dönemin ve bölgenin belli olmasını bekliyor. Temel askerlik eğitimini 1 ay yükseltmiş olan Milli Savunma ve Güvenlik Bakanlığı, 2022 yılı bedelli askerlik ücretini ise 56 bin 500 TL olarak belirlemiş bulunuyor.

Bedelli Askerlik İçin Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Bedelli askerlik ücretini yüksek bulan vatandaşların imdadına yetişen ise, bankalar oluyor. Bu konuda önemli bir atılım gerçekleştiren Ziraat Bankası, belirli şartları taşıyan herkese bedelli askerlik kredisi veriyor. Bu kredisi kapsamında 12 aydan 36 aya kadar taksit kullandırma seçeneği sunan Ziraat Bankası, bedelli askerlik kredisinin faiz oranlarını ise yüzde 1,75’ten başlatıyor. Kişinin askerde olduğu süreyi düşünerek geri ödemelerde erteleme de sunan Ziraat Bankası, 3 aya kadar ertelemeli bedelli askerlik kredisi veriyor. Sadece kredi notu 1.300 üzerinde olan kişileri bu krediden yararlandıran Ziraat Bankası, gerekli görmesi halinde ipotek ya da kefil de isteyebiliyor.

İlgili Makaleler