Magazin

Z Kuşağı Oy Kullanmasın Dedi! Yer Yerinden Oynadı!

Bir sabah programında sunuculuk yapan Hakan Ural, Türkiye Cumhuriyeti’nde gelecek yıl düzenlenecek genel seçimde oy kullanacak seçmenler hakkında yorumlarda bulundu. Hakan Ural yaptığı yorumlarda, Z kuşağının gelecek seneki düzenlenecek genel seçimlerde oy kullanmaması gerektiğini söyledi. Hakan Ural’ın bu yorumunu, sonra sosyal medya platformlarında en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Kanal D’de ekranlarında, hafta içi her gün yayınlanan ‘Neler Oluyor Hayatta’ isimli sabah programında sunuculuk yapan Hakan Ural, 18 Haziran 2023 tarihinde düzenlenecek genel seçimde oy kullanacak seçmenler hakkında yorumlarda bulundu. Hakan Ural’ın yorumlarına sosyal medyada büyük tepkiler verildi.

Z Kuşağı Hakkında Yorumlarda Bulundu

Sabah programında günlük konular ve olaylar hakkında yorumlar yapan Hakan Ural, Z kuşağının eski siyasetçileri ne kadar tanıdığını konu alan bir sokak röportajı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Önümüzdeki genel seçimlerde ilk defa oy kullanacak olan Z kuşağı ile ilgili yorumlar yaptı.

Hakan Ural yaptığı yorumlarda, Z kuşağının ülke siyaseti ile alakası olmadığını söyledi. Z kuşağının ülkenin yakın geçmişi hakkında bir bilgisinin olmadığını, geçmişten bihaber olduğunu ve ülkenin geçmişte neler ile mücadele ettiğini bilmediğini iddia eden Hakan Ural, Z kuşağının ideolojik olarak olgunlaşmadığını ileri sürdü.

Z Kuşağının Oy Kullanmaması Gerektiğini Düşünüyor

Hakan Ural, Z kuşağının siyasi olarak fikri ve düşüncesi olmamasına rağmen oy kullanmasını üzücü ve ürkütücü bulduğunu ifade etti. Gelecek yıl düzenlenecek genel seçimlerde, Z kuşağının belirleyici bir rolü olacağını düşünen Hakan Ural, siyasi farkındalığa sahip olmayan Z kuşağına dahil vatandaşların oy kullanmamaları gerektiğini ifade etti.

Hakan Ural’ın bu yorumları gündeme bomba gibi düştü. Hakan Ural’ın bu yorumları, sosyal medya platformlarında en çok konuşulan konulardan biri oldu ve oldukça sert tepkiler aldı.

İlgili Makaleler