Gündem

Yorucu Geçen Eğitim Öğretim Yılının Ardından Öğretmenlere Müjdeli Haber Geldi! Milli Eğitim Bakanı Kritik Kararı Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer önemli açıklamalarda bulundu. 20 Haziran ile 24 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programı’na, öğretmenler, uzaktan eğitim vasıtasıyla Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) kullanarak gerçekleştireceği açıklandı.

Bakan Özer, Beyoğlu Mustafa Kandıralı Güzel Sanatlar lisesinin açılış programına katıldı. Katıldığı programda açıklamalarda bulunan Bakan Özer, Yaz Dönemi Mesleki Çalışma programının uzaktan eğitim yolu ile yapılacağını ve öğretmenlerin ÖBA sisteminin kullanacağını açıkladı.

Bakan, Öğretmenlere Teşekkür Etti

Herkesin beklediği bir açıklamayı bu açılış programında duyurmak istediğini söyleyen Bakan Özer, 6 Ağustos tarihinde gerçekleşmiş olan devir teslim töreninde bazı açıklamalar yaptığını ve bu açıkladıklarını başarmaktan gurur duyduğunu ifade etti. 17 Haziran tarihinde 2021- 2022 öğretim yılının tamamlanacağını açıklayan Bakan Özer, tıpkı devir teslim töreninde açıkladığı gibi yüz yüze eğitime bir gün bile ara vermeden bu yılın tamamlanacağını ve bu sebeple tüm öğretmenlere bir teşekkür borcu olduğunu ifade etti.

Bu eğitim öğretim yılında öğretmenlerin çok yorulduğunu ve pek çok zorluğa göğüs gerdiklerini ifade eden Bakan Özer, öğretmenlerin yaptıkları fedakarlıklar için müteşekkir olduğunu ifade etti. Maske ile ders anlatmak zorunda kalan öğretmenlerin çok yorulduklarını ve 8 saat boyunca maske ile çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyen Bakan Özer, pandemi sürecinde bu yaptıkları fedakarlığın çok önemli olduğunu ayrıca kurallara uyulmasını sağladıkları için pandemi ile mücadelede çok önemli bir mesafe kat edildiğini ifade etti.

Öğretmenlere 2 Müjde

Öğretmenlere iki ayrı müjdesi olduğu söyleyen Bakan Özer, ilk müjdesi olarak, her ara dönem ve yıl sonunda yapılan mesleki çalışmaların bu sene sonunda uzaktan eğitim ile yapılacağını söyledi. Diğer müjde olarak, bu 27-30 Haziran tarihleri arasında öğretmenlerin idari olacağı açıklandı.

İlgili Makaleler