Ekonomi

Uyarı Üstüne Uyarı Geldi; Altın, Dur Durak Bilmeyecek! Gram Altın İle İlgili Öyle Bir İsim Konuştu Ki…

Altın piyasalarındaki dalgalı seyir, geçtiğimiz hafta itibariyle yerini yükseliş trendine bırakmış bulunuyor. Yeniden kazanmaya başlayan altın yatırımcıları, altının yaz aylarındaki akıbetini merak ederken; altında uzmanların beklediği pik nokta özellikle düğün yapacakları korkutacak cinsten rakamları içeriyor. Öte yandan konuya açıklık getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın için yeni bir rakam veriyor.

Her hafta gerçekleştirdiği öngörüler ile yatırımcılara ve vatandaşlara ışık tutan piyasa isimlerinden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının aniden geçtiği yükselişi için de değerlendirmelerini yapmış bulunuyor. Gram altın için rakam da veren İslam Memiş, önümüzdeki günlerde altının seyredeceği grafiği gözler önüne seriyor.

İslam Memiş’e Göre Gram Altında 1.040-1.050 TL Seviyesi Olası

Son piyasa değerlendirmelerinde gram altına ilişkin de önemli analizlerde bulunmuş olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının psikolojik seviye olan 980 TL’nin geçtiğimiz hafta itibariyle iç piyasalarda test edildiğinin altını çizdi. Bu noktadan sonra gram altında bir düşüş beklemediğini de sık sık ifade eden İslam Memiş, gram altında 1.040-1.050 TL seviyesinin çok yakın olduğuna dikkat çekti. İslam Memiş’in konuyla ilgili açıklamalarının devamında ise; “Gram altının 1.000 TL üzerine kırılması dövize bağlıdır. Daha önce 900 TL seviyesinin altından gram altın alanların satış yapacağı yerlerdir. Gram altında çok heyecanlı olmamak lazım” ifadeleri yer aldı.

Altın Yükselmeye Devam Edecek Mi?

Geçtiğimiz haftalarda düşüş trendine kapılmış olan gram altının yeniden yükselişe geçmesi ile birlikte en çok merak edilen konulardan biri de altının yükselişe devam edip etmeyeceği oluyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in de öngördüğü gibi özellikle yaz aylarında altında bir pik noktası görünmesi bekleniyor. Çoğu uzman gram altının seneyi 1.450 TL seviyesinde kapatmasını beklerken; pik noktalara da 1.100 ila 1.200 TL civarında ulaşacağını öngörüyor. Ancak, bu noktada altın yatırımcısının unutmaması gereken temel şeylerden biri altının uzun vadeli bir yatırım aracı olması oluyor. Bu nedenle altının kısa vadede kazancı düşükken; uzun vadede kazancı hep yüksek oluyor.

İlgili Makaleler