Ekonomi

Merkez Bankası Kararı Öncesi İslam Memiş Konuştu; Gram Altın O Seviyeyi Test Etti; Diğer Seviyeyi İse Kesin Görecek!

Bir süredir vatandaşın ve yatırımcıların gözünü kulağını çevirdiği altın ve para piyasaları düşüşü geride bırakarak, yükselişe geçti. Bu yükselişi değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolardaki yeni seviyeleri açıkladı.

Öngördüğü seviyelerin tutarlılığı ile takipçilerinin dikkatini çeken isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni bir rakam daha verdi. İslam Memiş’in değerlendirmeleri arasında Merkez Bankası’nın faiz kararı da yer aldı.

İslam Memiş, Gram Altın İçin Seviye Verdi

İç piyasalara ilişkin yeni bir değerlendirme daha yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası faiz kararı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. İslam Memiş’in konuyla ilgili açıklamalarında; “Merkez Bankası faiz kararını saat 14:00’te açıklanacak. İçeride emtiada, döviz kurunda yukarı yönlü atakları görüyoruz. Yatırımcılar bugün nelere dikkat etmeli? Ben yukarı yönlü hareketlerde Borsa İstanbul’un kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Dövizdeki yükselişler, TL’deki değer kayıpları burayı baskılayabilir. 16.40 seviyesi kırılırsa dolarda bu yükselişler 16.60’a kadar devam eder. 16.40 seviyesi burada yatırımcının yakından takip etmesi gereken seviye” ifadeleri yer aldı. Ardından gram altın seviyelerine dikkat çeken bir açıklama yapan Memiş; “Gram altın TL fiyatı 971 seviyesinden başladı. Kırmızıçizgimiz 980 lira seviyesiydi. Dün bu seviyenin test edildiğini gördük. Kapalı Çarşı’da 980’den satışı görüyoruz. Altının ons fiyatı 1846 dolar seviyesinde. 1865-67 dolar seviyelerinden tekrar aşağı yönlü satış baskısı gelebilir. 1835 dolar seviyesi üzerinde kapanışlar geldikçe, pozitif görünümler devam eder. Düşüşlerin devamı için de 1835 dolar seviyesi altında kapanışlar görmemiz lazım. Görürsek düşüşlerin 1820 dolar seviyesine kadar ineceğini görebiliriz” diye konuştu.

İslam Memiş, Döviz Kurundaki Yükselişi Değerlendirdi

Analizlerinde döviz kurundaki yükselişe ilişkin de ifadelere yer veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş; “Bugün Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Yatırımcılar 3 ihtimali göz önünde bulundurmalı. Faiz artarsa, döviz kurlarında aşağı yönlü trend görebiliriz, 15.50 seviyesinde. Sabit kalırsa 16.40 – 16.60 direnç seviyesi test edilir. Yatay seyir olursa muhtemelen 16.30 – 16.45 lira aralığı korunabilir” dedi. Ardından Merkez Bankası’nın önemine dikkat çeken Memiş; “Önemli olan mesaj. Merkez Bankası faizlerde değişikliğe gitmez ancak bir sonraki toplantı için faiz artırım sinyali verirse faiz artırmış gibi etkisi olabilir. Bu dolar tarafında teknik satışa neden olabilir. Dolar kuru hızlıca geri çekilebilir. Faiz noktasında yine artırım yapmayacağız, aynı dil kullanılırsa düşüşler sınırlı kalır, gözlerimiz de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni açıklayacağı programa takılır. Buradaki paketin etkisine bakacağız. İçeride yüzde 70 enflasyon var. Üzerinde getiri ne verebileceksiniz ben de merak ediyorum” diye konuştu.

İlgili Makaleler