Gündem

Kripto Para Piyasalarında Yeni Kriz! Ethereum’da Meydana Gelen Hata, Yatırımcı Endişelerinin Tavan Yapmasına Sebep Oldu!

Korona virüsün neden olduğu pandemi döneminde, kripto para piyasalarının nispeten daha gevşek para politikaları yürütmesi sebebi ile başta Bitcoin olmak üzere diğer kripto para birimlerinin oldukça değerlenmesi ile sonuçlanmıştı.

Ancak yüksek enflasyon ve jeopolitik riskler sebebi ile düşüş trendine giren kripto para piyasaları, son dönemde yaşanan Terra Luna Coin krizi ve diğer olumsuz gelişmeler sebebi ile toplam değerinde ciddi düşüşler yaşamıştı. Yatırımcılarının güvenini oldukça sarsan bu gelişmelere yeni bir kriz daha eklendi. En büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’da meydana gelen hata, yatırımcıların güvenine bir darbe daha vurdu.

Krizin Yeni Adı Ethereum Oldu!

Decentralized Finance (DeFi) yani merkeziyetsiz finans sisteminin kullanıldığı Terra USD stabil coininde meydana gelen çöküş, kripto para piyasalarına çok büyük bir darbe vurmuştu. Terra yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar zararları telafi etmek için çalışıldığı yönünde olmuştu. Yeni bir blok zincir ile Terra’nın tekrar faaliyete geçeceğini açıklayan yetkililer, kripto para piyasası yatırımcılarını ikna etmekte yetersiz kalmışlardı.

Endişeler Günden Güne Artıyor!

Piyasalardaki güven probleminin hız kesmeden artarak devam ettiği bu günlerde, piyasalara bir darbe de Ethereum’dan geldi. Kripto devi Bitcoin’in ardından en değerli para kripto para birimi Ethereum’da bir hata meydana geldi. Blok zincir teknolojisinin kullanıldığı bu kripto para biriminde, verimlileştirme çalışmaları sonucunda hatalar meydana geldi. Zaten endişeli bir atmosferin hakim olduğu kripto para piyasaları, Ethereum’da meydana gelen bu hata sonrasında endişeler tavan yaptı.

Ethereum isimli kripto para birimden, geçmiş dönemlerde buna benzer hatalar yaşanmıştı. Piyasaları oldukça korkutan bu hata haberinin gelmesinin ardından, medya organları bu gelişmeyi yazılım skandalı olarak lanse etmişti.

İlgili Makaleler