Kamu Haberleri

Üniversiteli İşsiz Sayısı 1 Milyonu Aştı! KYK Kredi Borçları Silinsin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmasında üniversiteli işsiz sorununa dikkat çekti. 

Meclis konuşmasında çok sayıda üniversite mezunu işsiz olduğunu dile getiren CHP Adana Milletvekili Şevkin, bu konuda atılacak adımlara dair bazı açıklamalarda bulundu. 

KYK KREDİ BORCU SİLİNSİN TALEBİ

Müzeyyen Şevkin konuşmasında üniversiteden mezun olan öğrencilerin mezun olduktan iş bulamadıklarını dile getirdiği konuşmasında KYK’dan alınan öğrenim kredisi borçlarının mezun adayları daha da mağdur ettiğini ifade etti. 

İş bulan mezunlarında güvencesiz çalışma koşullarında çalışma zorunda olduklarını ifade eden Şevkin bu dönemde KYK borçlarının üniversite mezunu adaylar için kabul olduğunu söyledi. Bu çerçevede talebini dile getiren CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin bu mezunların KYK borçlarının silinmesini istedi. 

“Dört üniversite mezunu gençten en az birinin işsiz olduğu göz önüne alındığında işsiz üniversite mezunu sayısı 1 milyonu geçiyor. Gelin; iş kaygısı taşıyan, aile kurma telaşı yaşayan, aile kurma telaşı yaşayan ve ağır ekonomik koşullarla mücadele etmek zorunda kalan üniversite mezunlarının KYK sorununu çözelim ve sosyal devlet ilkesinden hareketle bu borçları silelim”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir